Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şube Başkanı Turgut Seden, emeklilerin mağdur durumda olduğunu söyledi.
Dernek binasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Turgut Seden, "Burada emekli kardeşlerimize yardımcı oluyoruz. İntibaktan ne almış onları internetten buluyoruz ve kendilerine iletiyoruz. Şu ana kadar bize gelen arkadaşlar arasında 285 lira alan arkadaşımız da çıktı, 10 lira alan arkadaşımız da var, 100 lira alan arkadaşımız da oldu. Çalışmış olduğu gün sayısına göre bu 2 bin yılından önce emekli olanlar İntibak Yasası'ndan faydalanıyorlar" dedi.
Emeklilerin daha ucuz bir tarife ile yolculuk yapması için Bafra'da Otobüs İşletmeleri, alışveriş indirimleri yapılması için marketler ve indirimli yakıt almaları konusunda akaryakıt istasyonları ile görüşmeler yaptıklarını belirten Seden, "Dernek olarak 5 taksit kömür dağıtımı yapıyoruz. Bafra'da SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi olmak üzere 25 bin emekli var. Dernek olarak 2 bin 800 olan üye sayımızı 6 ay içerisinde 3 bin 500'e çıkardık" diye konuştu.
İntibak Yasası ile ilgili emeklilerin merak içinde kaldıklarını da ifade eden Seden, "Kendileri az alan çok, çok alan az alacak, diye biliyorlardı. Emekli kardeşlerimize 4,14 olaraktan enflasyon farklı verildi. Bu da bin lirada 40 lira yapıyor. Bu da ufak bir katkı oldu, başka bir şey yok. Emekli mağdur durumda, maaşları çok düşük durumda" şeklinde konuştu.
(ŞU-SLH-Y)

08.01.2013 15:09:17 TSI

Editör: Wan Haber