Emekli Albay Cemal Temizöz, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a ilk FETÖ kumpasının GATA üzerinden kurulduğunu belirterek, Kayseri’deki FETÖ’cü astsubayların soruşturmasından sonra başına gelenleri ilk kez anlattı.

TSK'DA FETÖ'CÜLERİ DEŞİFRE ETTİ HEDEF HALİNE GELDİ

2006 ile 2009 yılları arasında TSK içerisindeki FETÖ elemanlarını deşifre etmeye başlayan Temizöz, örgütün hedefi haline gelince 1993-1995 yıllarında Cizre’deki faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olduğu iddiasıyla 2009’da tutuklandı. Balyoz davası ile birlikte toplam 5.5 yıl cezaevinde yatan emekli Albay Cemal Temizöz, 12 Eylül 2014’de tahliye olurken, tüm davalardan beraat etti.

Temizöz, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a ilk kumpasın GATA’da kurulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ocak 2006’da Gata Haydarpaşa Hastanesi’nde yaşanlar çok önemli. O tarite Denizli İl Jandarma Komutanı olarak görev yaparken, Haydarpaşa GATA’da yapılacak tahkikat için görevlendirildim. Görevlendirme emrinin altında II. Başkan Orgeneral Işık Koşaner’in imzası vardı. Büyükanıt, o tarihte Kara Kuvvetleri Komutanı’ydı ve o sene Genelkurmay Başkanı olacaktı. Soruşturmanın gerekçesi; Büyükanıt’ın 1. Ordu Komutanlığı Karargahı’nda reçete bilgileri ile aynı soyadı taşımadığı halde yakınlarının GATA’daki hasta özel bilgilerinin print screen yöntemiyle flash bellek üzerinden çalınarak internete sızdırılmasıydı. Gizli kalması gereken hasta bilgileri, Büyükanıt’ın önünü kesmek için FETÖ’cüler tarafından çalınıp, internete servis edilmişti. Hastanedeki tüm bilgisayarları kontrol ettik ve bir takım özel teknik çalışmalar sanucunda gizli kalması gereken hasta bilgilerinin Dahiliye Kliniği Başasistanı Yrd. Doç. E.S tarafından çalındığını tespit ettik.”

“Başasistan E.S’nin ifadesinden Malatya’da ortaokulu birincilikle bitirdiği, İstanbul Fatih Lisesi’nden sonra Ankara GATA’ya yönlendirildiği ortaya çıktı. Tespitlerimizi rapor halinde TSK Sağlık Komutanı Korgeneral Hayri Güner ile Büyükanıt’a arz ettik. Büyükanıt’ın yakınlarına ait hasta bilgilerini çalarak cemaate servis eden başasistan, idari tahkikatın ardından deşifre olunca geçici görevle Doğu’daki asker hastanelerinde görevlendirildi. Ancak geçtiğimiz aylarda omuzumda meydana gelen rahatsızlıktan dolayı GATA’ya gittiğimde E.S’nin halen çalıştığını gördüm. Doçent olmuş ve albay rütbesine yükselmişti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakkında ne gibi bir işlem yapıldı, bilmiyorum. Peşini bırakmış değilim.”

Kaynak: Milliyet

Editör: Wan Haber