Emek Partisi Sapanca İlçe Teşkilatına giren kimliği belirsiz şahıslar çerçeveleri kırıp evrakları tahrip etti. Dün gece yaşanan olay sonrası parti yöneticileri bugün basın açıklaması yaptı.
Sapanca İlçe Başkanı Hayrettin Ceyhan'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "1997 yılından bu yana Sapanca'da faaliyette bulunan Emek Partimizin ilçe binasına zorlanarak girilmiş, tam bir yağmacı ve faşizan zihniyette evraklar dağıtılmış, yırtılmış, dolap kapakları kırılmış, duvardaki pano ve resimler yırtılmış, binamız kullanılamaz hale getirilmiştir. Sapanca halkı, yaptığımız etkinliklerden, politik duruşumuzdan, Emek Partisini yakinen tanımaktadır." Partilerinin her dönem mazlumun, ezilen işçilerin ve emekçilerin yanında olduğunu anlatan Ceyhan, şöyle konuştu: "Partimiz yine ezilen ve yok sayılan halkların bir arada barış, kardeşlik ve dostluk içinde eşit halk temelinde özgürce yaşamlarını savunmuş ülkede ve bölgede yürütülen savaş politikalarına karşı çıkmış, NATO'nun bir savaş aygıtı olduğunu açıkça ilan etmiş ve inatla barış ve huzur içinde yaşamayı öngörmüştür. Yine bilinmelidir ki, partimize yönelik çirkin saldırıyı yapanlar ve yaptıranlar, Sapanca halkının bir arada barış ve huzur içinde yaşamasını hazmedemeyenlerdir. Bu saldırı barışı, huzuru, bir arada yaşama isteğini provoke eden ve buradan nemalanmak isteyen faşizan bir saldırıdır. Bunun adı faşizmdir."
Emek Partisi ve Sapanca'nın duyarlı halkının bu çirkince saldırılara prim vermeyeceği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Bir arada barış içinde yaşamanın ve kardeşliğin güvencesi olacaktır. Bu tür çirkin provoke sadırılar ne ilk ne de son olacaktır. Ama bilinmelidir ki partimiz iş, ekmek özgürlük mücadelesini, başta işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesini, tüm ezilenlerin mücadelesini inatla, azimle ve daha güçlü bir şekilde sürdürecektir. Bunu dost ve düşmanlarımız böyle bilsin. Bu nedenle bu çirkin, bu adi, çirkef saldırıyı kınıyor, lanetliyor ve sorumluların bir an önce yakalanmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."
Açıklama sonrası partililer sessiz bir şekilde dağılırken olası bir provokasyona karşı Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Çevik Kuvvet ekipleri hazır tutuldu.
(MA-İÇ-HO-Y)

18.01.2013 16:08:34 TSI

Editör: Wan Haber