27 Ocak 2013 tarihinde Zonguldak'ta yapılacak olan Emeğe Saygı Mitingine Kozlu maden ocaklarında çalışan taşeron firma işçileri de katılarak destek verecek.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'nde 7 Ocak 2013 tarihinde 8 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından organize edilen 27 Ocak 2013 Pazar günü yapılacak Emeğe Saygı Mitingine taşeron firmada çalışan madencilerinde destek olacağı belirtildi. Pazar günü yapılacak mitinge çok sayıda sivil toplum örgütü destek vereceğini açıkladı.
Maden işçisi İsmail Ağlıoğlu mitinge katılacağını ifade ederek, "8 seneden beri bir maden ocağında çalışıyorum. GMİS'in düzenlediği emeğe saygı yürüyüşüne katılacağız. Talep olarak isteklerimiz önce can güvenliği sonra sendikalaşmak. Yıllardır bu ocaklarda sendikasız çalışıyoruz. Artık sendikalaşmak istiyoruz" dedi.
Hasan Tuncer isimli madenci ise, bir maden şirketinde motorcu olarak630 kodunda çalıştığını belirterek şunları söyledi: "Kaza olduğu gün 4 vardiyasındaydım. Biz sendikayla daha önce haklarımızın verilmediğine dair görüşme yaptık. Bize sahip çıkılmasını istedik. Sendikaya üye olduk sonra yasal süreç başladı. Yasal sürecin sonunda işveren inkar etti. İnşaat şirketi olduğundan itiraz ettiler. Yürüyüşle ilgili taşerona karşı hayır deniyor. Tamamen taşerona son verilecekse biz bu yürüyüşe katılmamıza işçi arkadaşlar adına ve şahsım adına doğru buluyorum."
Doğan Yılmaz isimli madenci ise, "5 senedir 630 katında lağımda çalışıyoruz. Pazar günü yapılacak yürüyüşe katılacağız. Bütün Zonguldaklıların da katılmasını ve destek vermesini istiyoruz" dedi.
(SA-SA-HO-Y)

25.01.2013 16:28:47 TSI

Editör: Wan Haber