Yatağan'a bağlı Elmacık Köyü'nde Telekom'a ait 350 metre kablonun yaklaşık 1 ay önce kimliği belirsiz kişilerce çalınmasının ardından 1 aydır telefon ve internet hizmeti alınamıyor.
Yatağan'a bağlı Elmacık Köyü'nde yaklaşık 1 ay önce Telekom'a ait 7 direğin yıkılmasını fırsat bilen kimliği belirsiz kişiler 350 metre telefon kablosunu direklerden keserek çalmış, meydana gelen olay Yatağan'a bağlı pek çok köyde benzer sorunların baş gösterdiğini de gündeme getirmişti.
Olayın meydana gelmesinin ardından Telekom yetkilileri tarafından yerde atılı vaziyette bulunan diğer sağlam kabloların çalınmaması için toplandığı ancak sorunu gidermek için henüz kayda değer bir çalışma yapılmadığı öğrenildi.
Yaklaşık 1 aydır telefon hizmetlerinden yararlanamayan köy halkı yetkililer tarafından gerekli açıklamaların yapılmadığını belirterek; "Sorun var, muhatap yok. Telefon direkleri yıkıldığında Telekom yetkililerini haberdar ettik. Ardından direkler üzerinde bulunan kablolar da çalındı. Arıza bildirimi için yaptığımız görüşmelerde sorunun önümüzdeki günlerde giderileceği belirtiliyor. Ancak yapılan kayda değer bir çalışma yok. İletişim gibi önemli bir vazifeyi üstlenen kurumların bu gibi küçük sorunlarda aciz kalması düşündürücü. Bir an önce gereken çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuşurlarken, konu hakkında bilgi veren Elmacık Köyü Muhtarı Selahattin Özdemir ise Telekom yetkilileriyle gereken görüşmeleri yaptıklarına vurgu yaparak; "pek çok kez müracaatta bulunduk. Son olarak yetkililer yerdeki kabloları kaldırdı. Ancak sorunun ne zaman giderileceğine dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Şu an beklemedeyiz" dedi.
Ayrıca, Yatağan'a bağlı Nebiköy, Yava Köyü, Kozağaç gibi köylerde de benzer sorunların devam ettiği öğrenilirken, hizmet beklediklerini belirten köy muhtarlarının; "Şikayetlerimizi Telekom'un yanı sıra diğer yetkili mercilere de ilettik. Sorun uzun zamandır devam ediyor. Telekom yetkililerinin bahanesi eleman yetersizliği" şeklindeki açıklamaları dikkat çekiyor.
(MK-MB-İK)

23.01.2013 10:33:16 TSI

Editör: Wan Haber