Kırıkkale'de üniversite öğrencileri, ellerine fırça alarak bir Ortaokul'un içini dışını boyayarak pırıl pırıl yaptılar.
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Kırıkkale merkeze bağlı Aşağı Mahmutlar Ortaokulu'nda lisans eğitimlerinde aldıkları Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında örnek bir davranışa imza attılar.
Öğrenciler, mezuniyet sonrası atanacakları okullarını şimdiden eğitim ve öğretime hazırlamaya başladılar. Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencilerinden Nazik Sivari, Buket Kıvrak, Semih Erbil, Elder Divarcı ve Oğuzhan Dağaşan, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesiha Tosunoğlu rehberliğinde Aşağı Mahmutlar Ortaokulunda boya badana ve yenileme çalışmaları yaptılar. Amaçlarının öğrencilerin temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretim görmesi olduğunu söyleyen öğretmen adayları, kendi imkanları ve çarşı esnaflarından aldıkları bağışlarla bir derslik ve okulun dış cephesinin boya ve badanasını, sıraların, askılıkların ve kitaplıkların tamirlerini yaptılar. Ayrıca aydınlatma ve yardımcı sınıf araçlarının eksikliklerini de gideren öğrenciler, sınıflardaki sıralara yeni örtüler de tedarik ettiler. Böylelikle okula temiz, düzenli ve estetik bir görünüm kazandırdılar.
Konuya ilişkin olarak duygularını dile getiren öğrencilerden Oğuzhan Dağaşan, ''Bugün burada mesleğimizin bir parçası olan eğitim ortamına yönelik bir etkinlik gerçekleştirdik. Belli olmaz belki mezun olunca buraya atanırız. Ortaokulda gerçekleştirdiğimiz eğitime katkımız hepimize huzur verdi.'' dedi.
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesiha Tosunoğlu, yapılan uygulamanın mezuniyet sonrasında öğretmen olacak öğrencilerin şimdiden topluma hizmet götürmeye başlamak için atılan adımlardan biri olduğunu söyledi.
Tosunoğlu, ''Öğretmenlik mesleği, toplumumuzla bütünleşen, öğrencilerin eğitilmesinde kişisel fedakarlıkları sınırsız olan bir meslektir. Öğrencilere sadece ders anlatmak yetmiyor. Öğretmen olacakların mesleklerinin gereklerini yerine getirirken toplum değerlerine duyarlı ve saygılı, toplumla iç içe yaşamayı öğretmek için gerekirse eğitim ortamının kendi çaba ve gayretleriyle hazırlamaları gerektiğini şimdiden kavratmak istedik'' şeklinde konuştu.
Okuldaki eğitim öğretim aksatılmadan yürütülen proje sonunda öğrencilere temiz, düzenli ve estetik görünümlü sağlıklı bir sınıf ortamı sağlandı.
(AK-BÖ)

12.12.2012 20:17:35 TSI

Editör: Wan Haber