AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Fransa'da 3 PKK'lının öldürülmesine ilişkin olarak, "Alınan intibalara baktığımızda sanki bir derin PKK işi var gibi geliyor" değerlendirmesinde bulundu.
Elitaş, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen milletvekili ve gazetecilerin yıpranma payına ilişkin detaylı bilgi veren Elitaş, 2008'den 2013 yılına kadar geçen süre içerisinde yıpranmalarla ilgili primleri ödemek kaydıyla bu haktan yararlanılacağını söyledi. Milletvekili için bu rakamın 19-20 bin lira olduğunu belirten Elitaş, bu rakamın aylık 370 liraya, yıllık ise 4 bin 500 ila 5 bin liraya denk geldiğini söyledi. Elitaş, başvuru için 3 aylık, taksitlendirme için ise 6 aylık bir sürenin olduğuna işaret etti. Elitaş, düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur'lu olan milletvekillerinin 2 yıldan önce vekilliklerinin düşmesi durumunda emekli sayılmamasını içeren maddenin kaldırıldığını da kaydetti.
Fransa'da 3 PKK'lının öldürülmesine ilişkin soru üzerine Elitaş, "Alınan intibalara baktığımızda sanki bir derin PKK işi var gibi geliyor. PKK'da kendi safralarından temizlenmek için gayret göstermeli. Anlaşılan o ki bugün veya yarın oradaki, Paris'teki, Fransa'daki gençler hükümeti protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenleyecekler. Daha Fransız polisinin araştırması, soruşturması henüz ortaya çıkmamışken olay vuku bulur bulmaz AK Parti iktidarına karşı bir protesto yürüyüşü düzenleniyorlarsa, bu derin PKK'nın iç hesaplaşmanın, niye böyle oluyor diye çıkan kavganın bir tezahürü olabilir" dedi.
İmralı adasına televizyon verileceğine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının anımsatılması üzerine Elitaş, Öcalan'a daha önceden tek kanala ayarlanmış bir radyo verildiğini söyledi. Televizyonun da tek kanallı mı olacağına ilişkin soruya Elitaş, "Tek kanallı radyo ise, tek kanallı televizyon olacağını düşünüyorum" yanıtını verdi. Hangi kanal olacağına ilişkin soru üzerine Elitaş, "Ona izin verenler, hangisi olacağına izin verirler" dedi.
Bir gazetecinin kabine revizyonunu olacağı yönünde basında yer alan haberleri anımsatarak, "Sizin de yeni kabinede yer alacağınız söyleniyor" sözleri üzerine Elitaş, "Hükümetin başkanı Sayın Başbakan. Sayın Başbakan'ın takdir yetkisindedir bu iş. Milletvekilleri olarak bu göreve geleceğiz diye talip olmadık. Hangi görev verilirse onu hakkıyla yaparız diye düşünüyorum. Benim istememle, başkasının arzu etmesiyle değil, kısmetle olan bir şey. Kısmetinde kimin varsa hiç kimse engelleyemez, kısmetinde kimin yoksa kimse bu işi yerine getiremez" diye konuştu.
Bir gazetecinin 'Size Sayın Bakanım diyebilir miyiz?' sözlerine ise Elitaş, gülerek karşılık verdi. Anayasa Mahkemesi'nin oda başkanlarının seçilmesine ilişkin verdiği kararın anımsatılarak Meclis'te bu konu ile ilgili yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Elitaş, bu konuda yeni bir düzenlemeye gerek olmadığını söyledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Biriliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu'nun TOBB'u çok önemli bir konuma getirdiğini ve şahsiyet kazandırdığını belirten Elitaş, "Eskiden Odalar Birliği başkanları derin güçlerle birlikte olma yarışı içindeyken, şu anda Odalar Birliği Türkiye'nin hızlı bir şekilde demokratikleşmesi için adım atmaya devam ediyor. O anlamda tebrik ediyorum" dedi.
Böyle bir kararın AK Parti'nin 3 dönem şartını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin soru üzerine Elitaş, "Etkilemez. Çünkü bizim tüzüğümüzde var" diye konuştu.
(CC-Y)

11.01.2013 13:56:06 TSI

Editör: Wan Haber