Elbistan Genç İşadamları Derneği (ELGİAD) Başkanı Ümmet Güven, 5084 Sayılı Teşvik Yasasının uzaması için hazırladıkları talebi TBMM Başkanlığına ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a gönderdiklerini söyledi.
Güven, yaptığı açıklamada, uygulama süresi 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek olan 5615 Sayılı Kanunla Yürürlüğe giren 4325 ve 5084 Sayılı Teşvik Yasasının uygulama süresinin uzatılmadığı takdirde, başta istihdam olmak üzere ekonomik sıkıntılar yaşanabileceğini söyledi.
Güven, açıklamasında, şunları kaydetti:
"İşverenler mevcut durumlarını bile korumakta zorluk çekerken, yasanın uygulama süresinin 31 Aralık 2012'de sona ermesi haline sıkıntı içine girecektir, Söz konusu teşvik yasasının uygulaması ile bölgemiz ekonomisinin canlandığı, istihdama katkıda bulunulduğu görülmüş, bu teşvikle sağlanan vergi indiriminden dolayı ekonomik anlamda canlılık olmuştur. Sosyal sigortalar prim desteği ile de işsizlerin umut ışığı olan bu yasanın 31 Aralık 2102 tarihinde sona ermesi halinde işletme sahipleri bu desteğin çekilmesini bahane ederek personel çıkarma yoluna gidecekler, bu nedenden dolayı bölgemizde işsizlik artacaktır. 5615 Sayılı yasa ile süresi uzatılan kanun kapsamında bugün itibariyle teşvikten yararlanan işletme sayısı ülke genelinde tahmini 32 bindir. İşverenin vergi ve prim yükünü azalttığı için Elbistan Genç İş Adamlar Derneği olarak istihdama da katkı sağlayan yasanın 5 yıl daha uzatılmasını talep etmekteyiz."
(OZR-Y)

19.12.2012 14:37:42 TSI

Editör: Wan Haber