Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı Kaptanı Eleonora Lo Bianco, İtalyan Spor Merkezi'nin düzenlediği Uluslararası Fair Play Ustaları Ödülleri'nde Gençler İçin Bir Model kategorisinde ödüle aday gösterildi.
İtalyan Spor Merkezi (Centro Sportivo Italiano), geçtiğimiz yıl başlattığı bir uygulama ile Uluslararası Fair Play Ustaları Ödülleri'ne (Premio Internazionale Fair Play Mecenate) yeni bir kategori ekledi. Gençler İçin Bir Model (Un Modello per i Giovani) adındaki bu yeni kategori her branştan sporcuların, gençler için referans noktaları oluşturdukları fikrinden yola çıkılarak başlatıldı. İtalyan Spor Merkezi yetkilileri, gerek saha içerisinde, gerekse günlük hayatlarında sergiledikleri sportmenlik, şeffaflık, ciddiyet gibi farklı özellikleriyle yüksek seviyedeki sporcuların, gençler üzerinde rol-model etkisi yaratıyor olmasının, aynı zamanda gençlerin sporcu ruhlarını tetiklediklerini ifade ediyorlar.
Geçtiğimiz yıl eski futbolcu ve artık AIC (İtalyan Futbolcular Derneği) başkanı olan Damiano Tommasi'ye verilen ödül, bu yıl 17. defa düzenlenecek "Uluslararası Fair Play Ustaları Ödülleri" organizasyonu çerçevesinde sahibini bulacak. Gianni Gola başkanlığındaki Ödül Jürisi tarafından hazırlanan ve uluslararası sürekli başarıya imza atmış İtalyan sporcuların aday gösterildiği listedeki isimlerden biri de, Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı Kaptanı Eleonora Lo Bianco.
Dünya çapında başarılara imza atmış olan kaptanımızın, karakter özellikleri de düşünülerek aday gösterildiği oylamanın sonucu, Temmuz ayında düzenlenecek Fair Play Ustaları Ödülleri sırasında belirlenecek. İtalya ölçeğinde halka açık olarak yapılan oylamayla belirlenecek olan ödüle yedisi erkek, dördü kadın olmak üzere toplam 11 İtalyan sporcu aday.
(BÇ-BÇ-S)

08.01.2013 14:55:58 TSI

Editör: Wan Haber