Sigara gibi tütün içeren ürünlerin verdiği bağımlılıktan kurtulmak ya da zararlarını en aza indirmek için kullanılan elektronik cihaza elektronik sigara denmektedir. Elektronik cihaz sigaradan çıkan duman yerine buhar oluşturmaktadır. Buhar içinde bazı maddeler bulunur ve hatta nikotin de bunlara dahil olabilir.

E-sigara, sigara bağımlıları olan tiryakiler için ideal bir cihazdır. Bu cihaz sayesinde tiryakiler sigara bağımlılığından kurtulur. Elektronik cihaz pil ile çalışmaktadır.

Sigarayı bırakmak isteyenler ya da zararsız bir sigara içmek isteyenler için üretilmiş olan cihaz, duman yerine buhar üretir ve herhangi bir koku da yaymaz. Bu sayede çevrede pasif içicilik düzeyi de azalır. Ayrıca sigara içilmesi yasak olan alanların çoğunda elektronik sigara kullanılabilir.

Elektronik Sigara Faydaları

Sigarada bulunan kanserojen maddeler elektronik sigara içerisinde bulunmamaktadır. Bu da sigara bağımlılarını birçok hastalıktan kurtarır. Etrafa karbonmonoksit benzeri olan zararlı maddeleri de yaymamaktadır.

Bunların yanı sıra elektronik sigara sayesinde psikolojik olarak sigara alışkanlığından uzak durursunuz. Ayrıca ateş ile yakılmadığı pille çalıştığı için, etrafta yaygın çıkma riski de bulunmaz. Sigara dumanına maruz kalan pasif içiciler, elektronik sigara ile böyle bir maruza kalmazlar. Etrafta bulunanlar ve çevre için kısmi olarak zararsız bir üründür. Ürünün dışarı verdiği buhar içerisinde bir miktar nikotin bulunur. Ürünün etrafa bıraktığı nikotin ve buhar havada asılı kalmaz ve gerçek sigara dumanı gibi bir etki bırakmaz.

Elektronik Sigaranın Tarihi

Elektronik sigara ilk olarak 1963 yılında icat haline gelmiştir. Herbert A. adlı bir araştırmacı tarafından ‘’ tütün içermeyen dumansız sigara ’’ ismi ile e-sigara gündemde bulunmuştur. 2004 yılında Çin’de yer almaya başlamıştır ve sigara bırakmaya yardımcı ürün olarak pazarlanmıştır. 2005-2006 yılları arasında da ihracatı başlamış ve farklı ülkelere yayılmıştır.

Elektronik sigara kullanımı sigara tiryakileri için bir kurtuluş için imza olmuştur. Çoğu tiryaki elektronik ürün sayesinde sigara alışkanlığından vazgeçmiş ve bir süre içerisinde tamamen sigarayı bırakmıştır.

Elektronik ürünün kullanımına başlarken, sigara kullanma oranına göre nikotin konulur ve daha sonra nikotin oranı azaltılarak tamamen sigara bırakılır. elektronik sigara likitleri sitemizde sizin için hazır.

Editör: Wan Haber