Şanlıurfa'nın Yenice Mahallesi'nde sık sık elektrik sorunu yaşayan vatandaşlar, elektrikleri gidince okulu basıp çocuklarını almak istedi.
Olay, bugün Yenice Mahallesi'nde meydana geldi. Elektrik ve yol sorununun bir türlü çözülemediği Yenice Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar elektrikleri yine kesilince Mevlana İlkokulu'nu basıp öğrencilerini okuldan almak istedi. Geceleri elektrik olmadığı için çocuklarının ders çalışamadığını söyleyen öğrenci velisi Celal Karadaş, "Ders çalışamayan çocuklarımızı okula da göndermeye gerek yok" dedi.
Ancak okul yönetiminin velilerin öğrencileri almasına izin vermeyince öğretmenler ile veliler arasında okul kapısında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliği güvenlik şube ekipleri önledi. Veliler pazartesi gününe kadar elektrik sorunu çözülmezse çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.
Öte yandan, kanalizasyon ve yol sorunu da yaşayan vatandaşlar adına konuşan Celal Karadaş, "Kıyamet kopacak bizim halen yollarımız yapılmadı" diye konuştu. Karadaş, "Sadece seçim zamanı buraya geliyorlar. Ondan sonra bizi hatırlayan sorunlarımızı çözen yok. Bu mahalleye artık seçim zamanı da kimse gelmesin. Sorunlarımız çözülmedikçe oy vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Valiliğe ve TEDAŞ'a sürekli dilekçe vererek durumun çözülmesini istediklerini belirten vatandaşlar, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in duruma el koymasını istedi.
Elektrik kesintilerinden dolayı ders çalışamadıklarını ve her gün çamurlu yollardan okula gitmekten bıktıklarını söyleyen öğrenciler ise pankart açarak Şanlıurfa'dan milletvekili olan Bakan Faruk Çelik'ten yardım istedi.
(RÇ-MUD-AŞ-Y)

21.12.2012 17:06:54 TSI

Editör: Wan Haber