TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi (MİSEM) desteğinde 2013 yılının ilk eğitimi yapıldı.
EMO Adana Şubesi Eğitim Salonundaki seminerin açılışında konuşan Şube Başkanı Mehmet Mak, yeni yılın sertifikalı eğitimine Adana, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay ve Osmaniye'den 25 Elektrik Mühendisinin katıldığını söyledi. Eğitimin 4 gün süreceğini belirten EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, MİEM'in meslektaşlarının belirli bir konu üzerinde bilgi birikimlerinin, uygulama ve tasarlama becerilerinin artırılmasını ve gelişen teknolojiyi daha verimli kullanmalarını hedeflediğini söyledi. Mak, üyelerin ihtiyaçları doğrultusunda eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.
Elektrik ve SMM eğitimi EMO eski Genel Başkanı ve MİSEM eğitmeni Musa Çeçen, İTÜ Öğretim Üyesi Tgürkay Belgin, Avukat Hayati Küçük ve Mali Müşavir Gülen Kurt tarafından, Elektrik Mühendislerine TMMOB, EMO ve MİSEM yasa ve Yönetmelikleri, Mühendislik ve Etik,SMM Yönetmelikleri ve Uygulamaları, Hukuki Sorumluluklar, Mali Sorumluluklar, İç Tesisat Proje Hazırlama Esasları, Elektrik Tesislerinde Dolaylı Dokunmaya Karşı Koruma , Zayıf Akım Tesisatı, Yangın Algılama ve Uyarma Sistemleri, Güvenlik Elektroniği Sistemi, Haberleşme ve İletişim Sistemleri, Konfora yönelik elektronik sistemler, Kompanzasyon ve Harmonikler Yüksek Gerilim Tesislerinde Topraklama OG Dağıtım Sistemleri konularında bilgiler verdi.
(ADN-Y)

13.01.2013 16:05:58 TSI

Editör: Wan Haber