TES-İŞ Van Şube başkanı Sayın Balandı’nın ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; TES-İŞ Sendikasının önemli bir konum teşkil ettiğini vurgulayan konuşmasında Kurukcu; Van’daki temel sorunlarından doğalgaz ve TEDAŞ sorununu masaya yatırdıklarını söyledi.

Elektrik ve Doğalgaz faturaları zulme dönüştü!

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu son zamanlarda artan şikâyet olayları üzerine bir açıklama yapma ihtiyacı hissettiklerini söyleyerek şöyle devam etti.

Daha önce ilgili konuyu birçok defa gündeme getirmiştik. Son günlerde elektriklerin sıkça kesilmesi olayı ayrıca elektrik ve doğalgaz faturalarındaki adaletsizlik halk için âdete zulme dönüştü. Sırf açma kapama ücreti (14 ila 20 TL) tahsil edilsin diye ikinci faturanın ödenmemesinin hemen ardından vatandaşların elektrikleri kesilerek insanlar hem mağdur ediliyor hem de onlara zulüm ediliyor. Doğalgaz’da da durumun böyle olduğunu ikinci faturanın ödenmemesi durumunda faturalara 98 TL açma kapama bedelinin yansıtıldığını belirten Kurukcu; Adil olmayan böylesi bir uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini savunarak konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

Editör: Wan Haber