Demre TEDAŞ İşletme Şefi Hasan Şener, elektrik kesintisi sırasında bir cihazın fişinin takılı bırakılması gerektiğini söyledi.
Antalya'nın Demre ilçesinde son yılların en soğuk geceleri yaşarken, enerji tüketimi de bir yılda görülen en yüksek değerlere ulaştı. Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle Demre TEDAŞ İşletme Şefi Hasan Şener, yılın en sıcak ve en soğuk günlerinde kullanılan elektrikten daha fazlasının son dört günde kullanıldığını söyledi.
Elektriği daha az kullanıp daha yüksek verimle çalışan cihazların özendirilmesi gerektiğini belirten Şener, "Kullanılmayan cihazların fişleri prizlerde bırakılmamalıdır. Konutların elektrik hatları modern ve standartlara uygun bir hale getirilmelidir. Temiz enerjiyi, güneş ve rüzgardan elde edilecek elektriği Demre'nin gündemine sokmalıyız. Çünkü Kalkan ile Kumluca arası güneşlenme süresi bakımından Türkiye ortalamasının kat ve kat üzerinde" dedi.
Elektrik kesintisi sırasında vatandaşların sadece bir cihazı devreye almaları gerektiğini öneren Şener, diğerlerinin ise fişlerini çekmeleri gerektiğini, ani voltaj değişmelerinde cihazların göreceği muhtemel hasarı böylece en aza indirebileceklerini söyledi.
Hasan Şener, "Gerek elektrik gerek diğer enerji türlerinin klişeleşmiş yanlış bilgilerin düzeltilerek vatandaşlarımız tarafından daha bilinçli tüketilmesiyle, milli servetin kaybını en aza indirmek mümkündür. Bu haftanın kamuoyunun gündeminde olması önemlidir."
DEMRE CADDELERİNE LED AYDINLATMA
Demre TEDAŞ İşletme Şefi Hasan Şener, "Geçmişte sokak aydınlatmaları verimsiz ampullerle yapılırken, günümüzde yüksek basınçlı sodyum buharlı armatürler kullanılarak yapılmakta. Bizler de yakın bir zamanda yüksek verimli LED aydınlatma teknolojisini Demre caddeleri için devreye sokacağız."
(MÖB-SÇ-Y)

11.01.2013 18:01:22 TSI

Editör: Wan Haber