Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), 2013 yılı öncesine ait borcu olan vatandaşlardan faiz alınmamasıyla ilgili kampanyayı, yıl sonuna kadar uzatma kararı aldığını duyurdu.

VEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, affın bitiminden sonra sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve müşterilerden sürenin uzatılmasıyla ilgili yoğun talep geldiği bildirildi.

Bölgede ağır kış şartları, abonelerin para bulmada sıkıntı yaşaması, üreticilerin sattıkları ürünlerin bedellerini alamaması gibi nedenlerden dolayı affın süresinin uzatılmasını taleplerinin Türkerler Holding Yönetim Kuruluna sunulduğunun belirtildiği açıklamada, Kazım Türker başkanlığında yapılan toplantıda faiz affı süresinin uzatılmasına karar verildiği belirtildi. 

Alınan kararla 2013 ve 2014'de borcu olmaması kaydı ile 2013 öncesi elektrik borcu olan müşterilerden gecikme faizinin alınmayacağının kaydedildiği açıklamada, "Şirketimizin büyük maddi fedakarlığı ile yapılan bu af uygulamasına kısa süreliğine devam kararı alınmıştır. Şirketimizden faiz affı talebinde bulunan mesken, ticarethane, sanayi müşterilerimizin yoğun bir şekilde katılımını beklemekteyiz. Bu süreçte de borçtan dolayı elektrik kesim ve icra alacak takip çalışmalarımız devam ettiği için müşterilerimizin bir an önce faiz affı uygulamasından istifade etmek ve bu önemli fırsatı kaçırmamalarını önemle bekliyoruz" denildi.aa

Editör: Wan Haber