Koçarlı İlçesi'ne bağlı 643 Nüfuslu Şenköyün suları, su pompalayan motorun 10 bin TL'lik elektrik borcu ödenmediği için kesildi. Uzun zamandır susuzluğa mahkum olan köylü, duruma isyan etti.
Koçarlı İlçesi'ne 6 kilometre uzaklıktaki 643 nüfuslu Şen Köyü'nün su çilesi 2 yıl önce başladı. Köy su deposuna motopompla su çekilirken iddiaya göre köy muhtarı elektrik dağıtım şirketine olan yaklaşık 10 bin TL borcu ödemeyince elektrik kesildi ve köy susuz kaldı. Köylüler ise paylarına düşen borçlarını ödediklerini, ancak muhtarlığın parayı elektrik firmasına yatırmadığını iddia ettiler.
Aralarında para toplayıp elektrik firmasına kısım kısım yatırdıklarını belirten köylüler," Borcun tamamını ödemediğimiz için, elektriğimiz kısa zamanda tekrar kesiliyor. Musluklarımız pas tuttu. Bazen yakın köylerden bidonlarla su getiriyoruz. Bizler hayatımızı günlük işler yaparak kazanıyoruz. Susuzluğumuza çeşitli şekillerde çare bulmaya çalışıyoruz" diye konuştular.
MUHTAR İSTİFA ETTİ
Yaşanan sorunlardan sonra muhtarın istifa ettiği Koçarlı Şenköy'de, Kaymakamlık vekaleten Ersoy Kuşlu'yu atadı. Aralarında yine para toplayan köylüler borcun tamamını ödeyemeyince sevinçleri çeşmeden akan su ile birlikte yarım kaldı.
KAYMAKAMLIK KOMİSYON GÖNDERDİ
Uzun yıllardır su sorunu yaşayan Şenköyünden gelen şikayetler üzerine Koçarlı Kaymakamlığı tarafından gönderilen komisyon Köy kahvesinde köy muhtarı ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Komisyon geçici olarak sularının açıldığını, elektrik dağıtım şirketine olan elektirik borcunun en kısa zamanda ödemelerini istedi. Devlet olarak vatandaşların yanında olduklarını belirten komisyon; Köyde bulunan 176 su abonesinin taksitlerle köyün elektrik dağıtım şirketine olan borcunu ödemelerini, istedi. Yeni dönemde içme suyu pompası elektrik giderlerinde tasarruf yapılması amacıyla şebeke kayıp ve kaçaklarının ıslahı, cazibeli su kaynaklarından depoya akan suların ıslahı ve tarifeli elektrik sayacına geçilmesi çalışmalarının devlet tarafından yapılacağını belirttiler.
(İK)

05.02.2013 13:36:16 TSI

Editör: Wan Haber