Enerji Bakanı Taner Yıldız, NTV yayınında Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Nisan'da elektriğe zam gelip gelmeyeceğiyle ilgili konuşan Yıldız, "Bununla ilgili çalışmalar Cuma akşamı tamamlanacak" dedi.

Yıldız, fiyat ayarlamalarını seçime bağlı yapmadıklarını ifade etti.

KURAKLIK ETKİSİ
Kuraklığın enerjiye etkisiyle ilgili konuşan Yıldız, "Yazı çok rahat geçirmeyeceğimiz görülüyor. Barajlardaki suyun azalması maliyetlerimizi artıracak" dedi.

'PETROLÜ IRAK ADINA PİYASALARA SUNARIZ'
Yıldız, Kuzey Irak tarafından gönderilen ve Ceyhan'da depolanan petrolün önümüzdeki dönemde nasıl değerlendirileceğine dair bir soruya, "Tanklarımızda petrol dolduktan sonra taşar; biz taşan miktardan başlayarak mutlaka onun dünya piyasalarına sunulmasını isteriz. Irak adına bunların sunulmasını sağlarız" dedi. 

'BİZ DEĞİL IRAKLILAR SATIYOR'
Petrolün dünya piyasa fiyatlarında ihale yöntemiyle Iraklılar tarafından satılacağını kaydeden Yıldız, "Bu petrolü biz satmıyoruz, bu petrolü Iraklılar satacak. Yaptıkları ihalelerle ister Türkiye'de Tüpraş aracılığıyla ister başka ülkelerdeki aracılar vasıtasıyla bunlar rahatlıkla yapılabilir. 30 Nisan (Irak'ta yapılacak seçimler) öncesi ya da sonrası hangi zamana denk geliyorsa dünya piyasalarına sunulur" dedi.

Kuzey Irak tarafından yapılan ve bu yılın başında testleri yapılan hattan düşük volümlü de olsa petrol akışı sağlanıyor ve bu petrol Ceyhan'da depolanıyor. Bağdat, Kuzey Irak yönetiminin ihracat yapma yetkisinin olmadığını belirterek, bu tür bir adıma şiddetle karşı çıkıyor.

Editör: Wan Haber