Elbistan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Tabibi Dr. Didem Erdoğan ile personeli, 4 Nolu Sağlık Ocağında toplantı düzenleyerek, bölgede ikamet eden bayanları meme ve rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirdiler.
'Kanserden değil geç kalmaktan kork' sloganı ile çalışmalarını sürdüklerini ifade eden Dr. Erdoğan, her toplantıda olduğu gibi bu toplantıda da erken teşhisinin önemine değindi.
Düzenlenen etkinlik ile ilgili bilgi veren Dr. Erdoğan şunları söyledi;
"Meme Kanseri, kendi kendine meme muayenesi ve serviks kanseri hakkında halkımızı bilgilendirmek amacıyla eğitimlerimiz devam etmekte olup, bugün de Sabiha Alaaddin Yener Aile Sağlığı Merkezinde 30-69 yaş grubundaki kadınlarımızla bir araya geldik. Amacımız meme kanseri konusunda halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmaktır. Erken teşhis hayat kurtarır prensibinden hareketle halkımızın, özellikle de bayanlarımızın bu konuda duyarlılığını bekliyoruz. Dünyada ve Türkiye'de bayanlar arasında en sık görülen kanser meme kanseri olup, erken teşhisiyle de tedavisi kolay olan bir kanser türüdür. 20 yaşından itibaren bayanlarımızın her ay kendi kendine meme muayenesini yapmalarını, 40 yaşından itibaren her yıl doktor kontrolünde meme muayenesi yaptırmalarını, 40-69 yaş aralığındaki bayanlarımızın ise 2 yılda bir mamografilerini çektirmelerini istiyoruz. Merkezimizde sunulan tüm hizmetler ücretsiz olup, Elbistan KETEM olarak Elbistan ve çevre ilçelerimizdeki sağlık güvencesi olan ya da olmayan tüm bayanlarımızı merkezimize bekliyoruz."
Her perşembe 4 Nolu Sağlık Ocağı önünden Elbistan Belediyesi tarafından KETEM'e özel servis hizmetinin başladığını kaydeden Erdoğan, merkezlerinde uygulanan her türlü işlemin ücretsiz olduğunu dile getirdi.
(OZR-Y)

24.01.2013 16:01:52 TSI

Editör: Wan Haber