Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, ilçeye 2 imam hatip okulu ve 1 ilköğretim okulu olmak üzere 3 yeni ve 1 okula da ek derslik binası yapılacağını söyledi.
Maytalman, yeni okul binaları ile birlikte derslik sayısının daha da artacağını ifade ederek, "İlçemizdeki mevcut Elbistan İmam Hatip Ortaokulu ile İmam Hatip Lisesi'nin binaları talebe cevap verecek nitelikte değiller. Özellikle bu sene de her iki okulumuza da yoğun bir talep oldu" dedi.
Bunun yanında Dayıkendi Kümesi'nde 200 kadar öğrencinin okul olmadığı için daha uzak okullara gitmek zorunda kaldığını belirten Maytalman, "Karaelbistan Cumhuriyet İlkokulu'nun mevcut binası da yetersiz. Bu nedenlerle yeni okulların yapılması gerekiyordu ve bunun için yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Milli Eğitim Bakanlığımız bu sorunların çözümü için yeni okulların yapılmasını onayladı. Güneşli Mahallesi'ne 24 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu, Bahçelievler Mahallesi'ne 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi, Tepebaşı Mahallesi Kesmez Bölgesi'ne 8 Derslikli İlkokul, Karaelbistan Cumhuriyet İlkokulu'na ise 4 derslikli ek bina yapılacak. Bunlar Milli Eğitim Bakanlığımızın 2013 yatırım programına girdi ve biz de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
(OZR-Y)

21.01.2013 16:24:44 TSI

Editör: Wan Haber