Diler Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından Elbistan'a bağlı Akbayır beldesinde yapılacak olan Elbistan Termik Santrali Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılımı Toplantısı yapıldı.
Akbayır İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ÇED Toplantısı'na belde sakinleri büyük ilgi gösterirdiler. Toplantıya; Akbayır Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, Söğütlü Belediye Başkanı Ramazan Yüce, Bakış Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, Demircilik Belediye Başkanı Ali Akber Tepe, Çevre ve Şehircilik Kahramanmaraş İl Müdür Yardımcısı Hasan Topak, ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdür Vekili Eltaf Örentaş, Mühendis Ayşe Şerfoğlu, Diler Elektrik Üretim Anonim Şirketi Yetkilisi Adnan Tan, müşavir firma Çınar Mühendislik yetkilisi Çevre Mühendisi Egemen Özmen katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Kahramanmaraş İl Müdür Vekili Hasan Topak, beldede yapımı planlanan santralin çevreye etkilerinin değerlendirilmesi, bölge halkının olumlu ve olumsuz görüşlerinin alınması amacıyla ÇED Toplantısı'nın yapıldığını söyledi.
Çınar Mühendislikten Egemen Özmen tarafından sunulan ve Akbayır Beldesi'ne kurulması planlanan termik santralin genel özellikleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Özmen, santralde soğutma bacasının olmayacağını belirterek, çevreye zararının en aza indirilmesi amacıyla teknolojinin son sistemlerinin kullanılacağını söyledi.
Diler Elektrik Üretim Anonim Şirketi Yetkilisi Adnan Tan ise, Elbistan Termik Santrali'nin yapım aşamasında bin 500 kişinin, işletmesinde ise 500 kişinin istihdam edileceğini ifade ederek, istihdamda ise başta Akbayır başta olmak üzere yöre halkına öncelik verileceğini söyledi.
Konuşmaların ardından belde belediye başkanları söz alarak santralle ilgili görüşlerini dile getirdiler. Belde belediye başkanları, yapılacak santralin çevreye zarar vereceğini ve insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, santralin yapımına karşı olduklarını söylediler.
Toplantıda söz alan bazı vatandaşlar santralin yapılmasına olumlu bakarken, büyük bir bölümü ise santrale karşı olduklarını kaydettiler. ÇED sürecinin nasıl sonuçlanacağı ise, önümüzdeki aylarda netlik kazanacak.
(OZR-Y)

06.02.2013 17:01:19 TSI

Editör: Wan Haber