Elbistan İlçe Sınav Koordinatörlüğü tarafından, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde başvuru bürosu açtı. Büroda yeni şifre edinme, tercih işlemleri ve resim yenileme gibi hizmetler sunulacak.
Elbistan İlçe Sınav Koordinatörü ve Meslek Yüksek Okulu (EMYO) Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, EMYO'da yer alan başvuru merkezinin ikincisini Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde açtıklarını belirterek, büro kanalı ile öğrencilere YGS hizmeti sunacaklarını söyledi. Binici, "2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (2013-ÖSYS) başvuru işlemleri, 2 Ocak 2013 tarihinde başlayacak ve 15 Ocak 2013 tarihinde sona erecektir. Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru ve sınav ücretlerini 2-15 Ocak 2013 tarihleri arasında; YGS'ye girecek adaylar 40 TL, sadece Sınavsız Geçiş için başvuracak adaylar 10 TL yatıracaklardır. Halen son sınıfta veya mezun olabilecek durumda bulunan adaylar Başvuru Merkezine Aday Başvuru Formu ile birlikte müracaat edeceklerdir" dedi.
Başvurular hakkında bilgi veren Binici, şunları kaydetti:
"2011 veya 2012 ÖSYS başvurularından birini Başvuru Merkezi aracılığıyla yapmış mezun durumdaki adaylar, öğrenim bilgilerinde değişiklik yoksa internetten başvurularını kendileri yapabilirler. Başvurularını internetten yapmak istemeyen veya internetten başvuru hakkı olmayan adaylar doldurdukları Aday Başvuru Formu, fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport), ortaöğretim diplomasının resmi onaylı bir sureti ve banka dekontu ile birlikte Başvuru Merkezimize kayıt için başvurabileceklerdir. Bilgilerinde değişiklik olmayan adaylardan Aday Başvuru Formları ve diploma suretleri alınmayacaktır. Başvuru Merkezlerinde; yeni şifre edinme 2 TL, tercih hizmeti 3 TL ve fotoğraf yenileme işlemi için 5 TL ücret alınmaktadır. İlçe Sınav Koordinatörlüğü olarak; 2013-ÖSYS başvuru işlemlerini almak üzere hem Elbistan Meslek Yüksekokulu'nda, hem de İlçe Sınav Merkezimiz olan Elbistan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde görevli elemanlarımız hazır bulunacaktır."
(OZR-Y)

31.12.2012 15:01:44 TSI

Editör: Wan Haber