Almanya aile birleşimi vizesi almak için Elbim Dil Kursları'nda eğitim alan 39 kursiyerin 39'u da yapılan sınavda başarılı oldu. Elbim Dil Kursları, A1 düzeyinde yaptığı sınavda yüzde 100'lük başarı elde etti.
Elbim Kurs Merkezi'nde yapılan törende sertifikalarını alan kursiyerlerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Elbim Almanca Bölümü Başkanı Ayşe Çetin, 2007 yılında Almanya'da çıkmış olan Aile Birleşimi Yasası ile Almanya'ya gitmek isteyen öğrenciler için eğitim çalışmalarını başlattıklarını ve 5 yılda da bu konuda uzmanlaştıklarını söyledi. Çetin, 2012 Aralık ayında bir sınav yaptıklarını ve sınava katılan herkesin başarılı olduğunu belirterek, "Sınavda öğrencilerimizi konuşma, okuma, dinleme ve yazma beceriden ölçtük. Sınava sadece Gaziantep'ten değil çevre illerden de katılan öğrencilerimiz oldu. 18 ve 19 Aralıkta yaptığımız sınava toplam 39 öğrenci girdi. Bu öğrencilerimizin hepsi başarılarından dolayı diplomalarını almaya hak kazandı. Ama her ay klasikleşen yüzde 100 başarı oranını artık aşmış durumdayız. Öğrencilerimiz bu başarı oranlarını her ay arttırmaktadır. Biz de bundan çok gurur duymaktayız. Almanya'daki öğrencilerime gerek aile yaşamında gerekse de dil alanında başarı, mutluluk ve huzur diliyorum. Almanya'da eğitim görmek isteyenler ya da üniversitesine Almanya'da devam etmek isteyen öğrenciler için de her ay kursumuzda B1 ve B2 sınavları yapılmaktadır" dedi.
Kursta başarılı olan öğrenciler ise, 3 ay süresince alınan eğitimin kendilerini Almanca konusunda yeterince bilgi sahibi yaptığını, bu konuda kendilerine destek olan hocalarına teşekkür ettiklerini ifade etti. Almanya'ya gitmek için son engellide Elbim sayesinde başarıyla geçtiklerini söyleyen kursiyerler kursun Almanya'daki hayatlarına yön vereceğini de söyledi.
(HD-Y)

14.01.2013 15:27:37 TSI

Editör: Wan Haber