Bölgesel Amatör ligi 1.Grupta mücadele eden Elbakspor 2014-2015 futbol sezonunda Başkale ilçe stadyumunda ligin son maçında Başkalespor ile Mardin spor arasında oynanan ve karşılaşma içerisinde ve sonrasında çıkan olaylarda çirkin ve kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkalespor kulübüne kendi sahasında üç maç seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına karar verilmişti. Geçen hafta Tatvan maçıyla 3 maçlık cezasını tamamlayan Elbakspor bu sezon ilk kez taraftarlarıyla buluşacak.

Başkale ilçesinde önceki gün başlayan ve etkili olan kar yağışına rağmen antrenmanlarına ara vermeden devam eden yeşil-beyazlılarda hedef üç puan. Pazar günü Başkale İlçe Stadyumu'nda Silopispor'u ağırlayacak olan Elbakspor, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Üç puan parolasıyla karşılaşmaya hazırlandıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Rıdvan Sarı, Tatvan'da kaybedilen 3 puanı Silopi maçında telafi edeceklerini kaydetti. Sarı, "Hafta başından bu yana takım olarak çok iyi hazırlanıyoruz. Morallerimiz yerinde ve takım içerisinde güzel bir uyum var. Bu uyumu pazar günü kendi taraftarımızın önünde sahaya da yansıtıp üç puanı taraftarımıza hediye etmek istiyoruz.''dedi.

Bu hafta ilk kez taraftarımızla buluşacağız taraftarımızın desteğini arkamıza alarak oynayacağımız Silopi karşısında taraftarımıza iyi bir futbol izleterek karşılaşmadan üç puanla ayrılmak istediklerini ifade eden, Elbakspor Teknik Direktörü Battal Sarıca, geçen yıldan kalan üç maçlık saha kapatma cezamızı tamamlayarak bu hafta Silopi maçıyla taraftarımızın karşısına çıkacağız yoğun kar yağışına rağmen tam kadro olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz takımda eksik veya cezalı oyuncumuz bulunmuyor üç puan parolasıyla Silopi maçı hazırlıklarımız sürüyor rakibimiz ligin güçlü ekiplerinden bu bizi ilgilendirmiyor biz kendi işimize bakıyoruz artık puan kaybına tahammüllerinin olmadığını da belirterek, bu maçtan mutlaka 3 puan alarak hedefimize doğru ilerlemeliyiz" dedi. (Rıdvan Can - Vandaspor)

Editör: Wan Haber