Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri eşlerinin katıldığı "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile" konulu toplantı yapıldı.
Gazi Huzurevi'nde gerçekleştirilen programa Vali Muammer Erol'un eşi Nazmiye Erol, protokol üyelerinin, ilçe kaymakamlarının ve kurum müdürlerinin eşleri katıldı. Toplantıda önce proje hakkında bilgilendirme amaçlı bir sunum ve tanıtım gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Yavuz, projenin amacı ve içeriği hakkında bilgi verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan projenin Elazığ ayağını gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini ifade eden Yavuz, projenin tanıtılması amacıyla bütün camilerde vaaz ve hutbelerde konunun öneminin anlatıldığını, basına yönelik bir bilgilendirme yapıldığını ve bugünkü toplantı da bürokrat eşlerine tanıtım yapılacağını söyledi. Yavuz, koruma altındaki çocukların maddi olanaklar açısından bir ihtiyaçlarının bulunmadığını, bütün ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını ifade ederek, korunmaya muhtaç çocukların sadece sevgi ve şefkate muhtaç olduklarını, bu projenin de o sevgi ve şefkati sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
Daha sonra bir sunum yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Suzan Çakı, çocukların sağlıklı gelişmeleri için sıcak bir aile ortamının son derece önemli olduğuna vurgu yaparak projenin temel amacının koruyucu aile olmanın teşvik edilmesi, tanıtımının yapılması ve insanlara bu alanda öncülük edilmesi olduğunu söyledi. Çakı, sunumunda koruyucu aile olmak için aranan şartlar ve çocukların durumları hakkında da bilgi verdi.
(EK-AKK-Y)

18.02.2013 11:24:58 TSI

Editör: Wan Haber