Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Esat Ceylan, 15 Ocak 2013'te e-reçete ile yazılmayan ilaçların eczaneler tarafından verilmeyeceğini bildirdi.
Ceylan, yaptığı açıklamada, e-reçete uygulamasının 1 Temmuz'dan itibaren ülke çapında uygulanmaya başlayacağını belirterek "15 Ocak 2013'ten itibaren e-reçete ile yazılmayan ilaçlar, eczaneler tarafından karşılanmayacak. Hekimler tarafından hastaya verilen sağlık hizmetleri, kuruma fatura edilmesine izin verilmeyecektir. SGK kurumsal hekim şifresi ile yalnızca e-reçete yazılmamaktadır. Hekimler medeczane.sgk.gov.tr/doktor web uygulaması üzerinden muayene ettikleri hastanın TC kimlik numaralarını girerek hastanın e-raporlarını, raporlu ve raporsuz ilaçlarını, BT-MR tetkik sonuçlarına ait raporlarını ve reçeteye ait bilgileri görebilmektedirler" dedi.
Doktorların manuel olarak yazdıkları reçetelerin eczaneler tarafından karşılanmayacağını ifade eden Ceylan, şunları söyledi: "Hekimler tarafından hastaya verilen sağlık hizmetlerinin, kuruma fatura edilmesine izin verilmeyecektir, medeczane.sgk.gov.tr/doktor web uygulamasından SGK kurumsal hekim şifrelerini almaları, bilgi işlem sistemleri çalıştığı sürece reçetelerini e-reçete olarak düzenlemeleri ve yalnızca bilgi işlem sistemlerinin çalışmaması durumlarında manuel reçete yazmaları önem arz etmektedir."
(EK-YRT-HO-Y)

14.01.2013 13:22:38 TSI

Editör: Wan Haber