Elazığ başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen hastalarına uluslararası standartlarda sağlık hizmeti veren Medical Park Elazığ Hastanesi; yeni yılda yeni binasında hizmet vermeye başladı.
Damla Hastanesi'ni devralan Medical Park Elazığ Hastanesi, 11 katlı, toplam 33 bin metrekare alandaki yeni binasında, hem Elazığ'dan hem de bölgeden gelen binlerce hastaya şifa dağıtacak. Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Müdürü İsmail Akdemir, uluslararası standartlarda hizmet verdiklerini söyledi. Yeni binanın gerek büyüklük gerek teknolojik donanım açısından çok büyük avantajlar sağladığını belirten Genel Müdür İsmail Akdemir, "Yaklaşık altı yıldır verdiğimiz sağlık hizmetine, artık devraldığımız Damla Hastanesi'nin binasında devam edeceğiz. Son teknolojiyle donatılmış binamızda, yeni tıbbi bölümlerimiz ve uzman hekimlerimizle yine hastalarımızı kucaklayacağız. Medical Park Elazığ Hastanesi; yeni taşındığı 11 katlı, toplam 33 bin metrekare alanındaki büyük ve son teknoloji ile donatılmış yeni binasında, yeni tıbbi bölümleri ve uzman hekimleriyle daha fazla sayıda hastaya hizmet verme imkanı bulacak" diye konuştu.
"YOĞUN BAKIMIMIZ BÖLGE İÇİN BİR ŞANS"
Modern yapısıyla hastalarının tüm beklentilerine cevap vermeyi hedeflediklerini belirten Genel Müdür İsmail Akdemir, yeni binalarının 3 bin 500 noktadan komuta edilen akıllı bina teknolojisine sahip olduğunu söyledi. Akdeniz, "19 tanesi yeni doğan olmak üzere toplam 58 yoğun bakım yatağı, 2 anjiyo odası ve 14 yataklı anjiyo sonrası dinlenme odası bulunan hastanemiz, yoğun bakım alanında bölgede önemli bir boşluğu dolduracak. Yoğun bakım bölümümüz gerçekten bölge için büyük bir şans" şeklinde konuştu.
Yeni binasında hizmete giren Medicalpark Elazığ Hastanesi'nde son teknoloji ürünü cihazlar ile donatılmış 13 ameliyathane ve 3 doğumhane bulunduğunu kaydeden Akdemir, "12 adet süit olmak üzere toplam 198 yatak kapasitemiz var. Görüntüleme ünitelerinde 1.5 tesla MR, 128 kesitli BT, sanal anjiyo ünitesi ve 4 boyutlu ultrasonografi gibi en son teknoloji ürünleri olan cihazlar ile en iyi şekilde hizmet vereceğiz" ifadelerini kullandı.
"KANSER HASTALARI ARTIK BÜYÜK ŞEHİRLERE GİTMEYECEK"
Yeni bölüm ve hekimlerle hizmet yelpazesini genişletmeyi hedeflediklerini açıklayan Genel Müdür İsmail Akdemir, sözlerine şöyle devam etti:
"Medical Park Elazığ Hastanesi, tam donanımlı onkoloji bölümüyle bölgenin önemli referenas merkezi olarak hizmet verecek. Toplam 1 milyon nüfusa hizmet veren tek özel kanser merkezi olan Medical Park Elazığ Hastanesi onkoloji bölümü; medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp birimleriyle, son teknoloji cihazları ve uzman hekim kadrosuyla kanser tedavisinin her aşamasında hastalarının yanında yer alabilecek. Yani artık bölgemizdeki kanser hastaları şifa aramak için yerinden yurdundan kopup, İstanbul-Ankara gibi büyük şehirlerin yollarına düşmeyecek. Şifayı, burada kendi topraklarında arayacak".
"UYKUSUZLARA BİLE ŞİFA DAĞITACAĞIZ"
Genel Müdür İsmail Akdemir; yeni bölüm ve hizmetlerle ilgili de şu bilgileri verdi:
"Fizik tedavi merkezi, estetik ve plastik cerrahi ünitesi, tüp bebek merkezi, uyku bozukluklarının izlenebileceği uyku merkezi, hastalıkların erken teşhisine imkan sağlayan check-up birimi gibi teşhis ve tedavi üniteleri ile hastane hizmetlerinin yanı sıra bir yaşam merkezi gibi de hizmet sunabileceğiz. Acil serviste; multidsipliner tanı ve tedavi yaklaşımı ile iki hastaya aynı anda müdahale edilebilecek. Ayrıca sadece ülkemizde değil, tüm dünyada sayılı merkezlerde bulunan acil servis içinde yerleşimli tomografi, ultrasonografi ve röntgen ünitelerinden oluşan acil servis radyoloji ünitesi de yer almaktadır. Medical Park Elazığ Hastanesi'nde ayrıca genel cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, kalp-damar cerrahisi, kardiyoloji, nöroloji, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastalıkları, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, göz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, tüp bebek ve üreme, üroloji, anestezi ve reanimasyon, uyku bozuklukları merkezi, medikal onkoloji, radyoloji, biyokimya laboratuvarı, patoloji laboratuvarı, genel yoğun bakım, kalp damar cerrahisi yoğun bakım, koroner yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım, beslenme ve diyet olmak üzere 28 branşta 66 poliklinik bulunmaktadır".
"GÜÇLENEREK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"
Modern tıbbın tüm branşlarıyla dünya çapında bir hastane olduklarını ifade eden Genel Müdür İsmail Akdemir, sağlıkta insanlığa hizmet felsefesini esas alan Medical Park Elazığ Hastanesi'nin yeni binasında da 'Herkes İçin Sağlık' sloganıyla daha da güçlenerek yoluna devam ettiğini sözlerine ekledi.
(EK-AKK-Y)

04.01.2013 12:53:33 TSI

Editör: Wan Haber