Elazığ Belediye Başkanlığı'nı zarara uğrattıkları iddiasıyla aralarında Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun da bulunduğu 47 sanığın yargılandığı davada savcı son mütalaasını vermek için ek süre istedi.
Elazığ Belediyesi'nde 'İhalelere fesat karıştırmak' iddiasıyla haklarında 5-12 yıl hapis istemiyle dava açılan ve aralarında Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun da bulunduğu tutuksuz 47 sanığın yargılandığı davanın 6'ncı duruşmasına Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Elazığ Belediye Başkan Vekili Atik Birici ile Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun avukatı Mehmet Talip Ersöz katıldı.
Belediyeyi temsilen duruşmaya katılan Atik Birici'ye hakim İsmail Sezgin, "Belediyeyi temsilen kimse olmadığı için size soralım. Şikayetiniz var mı" diye sordu. Atik Birici'nin "Şikayetçi değiliz" cevabını vermesinin ardından Cumhuriyet Savcısı da gelen raporların incelenmesi, sanık sayısının fazla olması nedeniyle davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklamak için ek süre istedi. Mahkeme heyeti esas hakkındaki mütaalanın hazırlanması için duruşmayı 25 Şubat 2013 tarihine erteledi.
(EK-AKK-AŞ-Y)

10.01.2013 17:32:00 TSI

Editör: Wan Haber