İzmir'in Tire ilçesinde önceki gün meydana gelen trafik kazasında, el freni boşalan park halindeki otomobil tepe bayır yuvarlanarak, karayolunda seyreden başka bir otomobilin üzerine düştü. Kazada, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Tire'de meydana gelen trafik kazası, görenleri şaşkına çevirdi. Sami Gözpınar'a ait 35 YFD 21 plakalı otomobilin park halinde el freni boşalınca, araç tepe bayır yuvarlanıp metrelerce yükseklikten, karayolunda seyreden Ömer Arslan (43) yönetimindeki 35 DD 430 plakalı otomobilin üstüne düştü. Trajikomik kazada büyük bir şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Talihsiz kaza şöyle meydana geldi. Fabrika işçisi olan Sami Gözpınar, bir arkadaşı ile birlikte satılık zeytin bahçesini görmek için Güme Dağı'nda bulunan Kaplan köyüne doğru yola çıktı. Köy yakınlarında bulunan zeytin bahçesine geldiklerinde otomobilini yol kenarına park eden sürücü, arkadaşı ile birlikte araçtan indi. Kısa bir süre sonra kendiliğinden el freni boşalan otomobil yoldan çıkarak, tepe bayır yuvarlanmaya başladı. Bu esnada, karayolunda seyir halinde olan Ömer Arslan, metrelerce yükseklikten üzerine doğru gelen otomobili görünce şaşkına döndü. Kontrol dışı kalan otomobil, Arslan'ın aracının arka kısmına çarparak ters döndü. Son anda yaptığı manevra ile ölümden kurtulduğunu ifade eden sürücü Arslan, "Bir anda üzerime yuvarlanarak gelen boş bir otomobil gördüm. Ne yapacağımı şaşırdım. Ani bir refleksle direksiyonu sağa kırdım. Kazayı ucuz atlattığım için şanslıyım" diye konuştu.
Kazada, karayoluna uçan otomobil ise kullanılamaz hale geldi.
(SO-Y)

09.02.2013 13:03:06 TSI

Editör: Wan Haber