TOKİ Bölgesi Meslek Edindirme Kursları (MEL-MEK) dönem sonu sergisi açıldı.
Serginin açılışında konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak 18 ayrı bölgesinde Meslek Edindirme Kursları bulunduğu hatırlatarak "Bugün TOKİ bölgesinde yer alan Kurs binamızın sergi salonunda el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği sergiyi açıyoruz. Bu sergiler ile kursiyerlerin emeklerini ve göz nuru el işlerini bölge halkına teşrif ederek hem satışından gelir edecekler hem de diğer ev hanımlarına örnek olacaklar" dedi.
El İşi Sergisine Melikgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Sabancı, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, Belediye Daire Müdürleri, kursiyerler, öğretmenler ve çok sayıda ev hanımı katıldı.
Amaçlarının mesleki yeterlilik kazandıktan sonra bu kursiyerlerin tekstil ve giyim sektöründe, tekstil atölyelerinde kalifiyeli eleman olarak iş bulmalarını sağlamak olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, TOKİ Bölgesinde içerisinde kurs sınıfları, hanımlara özel spor merkezi, inter-net sınıfı, idare odaları gibi bölümlerin olduğu Sosyal ve Kültür sitesi inşa ettiklerini kaydetti.
Melikgazi Belediyesi olarak her semtte Meslek Edindirme Kurs Merkezi açarak, bir bakıma hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, park yerlerinde tek kat üzerinden başlatılan Kurs Merkez binaların yerine artık çok amaçlı ve büyük ölçekli Sosyal ve Spor merkezleri olarak hizmet verildiğini ve Keykubat, Bel-Sin Danışmentgazi sosyal ve Spor merkezlerinin bunlara iyi bir örnek olduğunu söyledi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi bünyesinde devam eden Meslek Edindirme Kursları ile bir bakıma Anadolu Kültür ve sanat motiflerinin gelecek kuşaklara taşınarak kültür mirasının geliştirildiğini, aynı zamanda kursiyerlerin kalifiyeli eleman olarak iş hayatına başladıklarını kaydetti.
(ZB-Y)

07.02.2013 15:53:59 TSI

Editör: Wan Haber