Sevgililer, aşıklar el ele tutuşmadan önce bir kez daha düşünün! Diyanetin dergisinde yayınlanan bir makaleye göre el ele tutuşmak için bile dini nikahlı olmanız lazım. Nikahlı değil iseniz el ele dolaşmak haramdır!


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aylık dergisinin şubat sayısında yer alan bir makalede, nişanlı çiftlerin "el ele dolaşmalarının dinen uygun olmadığı" savunuldu. Fetvada, nişanlı çiftlere "İslami usullere göre görüşüp konuşmaları" önerildi. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun görüşü olarak yer alan makalede tartışma yaratacak şu ifadelere yer verildi:  Nişanlıların İslami örtünmeyi gözetmek, başkalarının göremeyeceği bir tarzda yalnız kalmamak gibi dini ölçülere uygun olarak, birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla görüşüp konuşmalarında bir sakınca yoktur.  Fakat nişanlıların flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde başbaşa kalmaları, öpüşmeleri, el ele tutuşmaları ve benzeri İslam'ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir.


'MUTLAKA RESMİ NİKAH'
Bazı gençlerin dini hassasiyeti gözetme adına nişanlılık dönemlerinde "dini nikâh" kıydıklarına vurgu yapan makalede, bunun sonucunda da üzücü olaylar yaşandığı savunuldu.  Bu tarz üzücü olayların yaşanmaması için de mutlaka resmi nikâh kıyılması gerektiği vurgulandı. Yazıda, "Dinen evlilik hayatı"nın da nikâh kıyılmasıyla başladığı belirtilerek, nişanlıların, kesin evlenmeye karar vermeden nikâh kıydırmamaları ve İslami usulde nişanlılığa devam etmeleri istendi.


Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde Şeriye ve Evkaf Vekaletinin yerine kurulan, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurumdur. Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 429 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı bir teşkilat olarak kurulmuştur.


Diyanet İşleri Başkanlığı Binasının bitişiğinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmed Hamdi Akseki Camii, Ankara Anayasanın 136. maddesinde; "Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir." hükmü yer almaktadır.

Örgütte Din Şurası, Merkez Disiplin Kurulu, Teftiş Kurulu, Hukuk Müşavirliği, Din İşleri Yüksek Kurulu, Dini Görevler ve Din Görevlilerini Olgunlaştırma Müdürlüğü, il ve ilçe Müftülükleri, bucak ve köy İmamlıkları, Vaizlikler, Cami görevlileri.

Editör: Wan Haber