Ekvador'da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 233'e yükseldi. Arama kurtarma çalışmaları sürerken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Depremden etkilenen bölgelere 10 bin asker ve 3.500 polis memuru sevkedildi. Çok sayıda bina ve köprüler yıkılırken en büyük hasar Pasifik okyanusu kıyısında bulunan Misne ve ülkenin en büyük kenti olan Guayaquil’de yaşandı. Japonya’da meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde de en az 26 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Japonya’da geçtiğimiz Cuma da 6.4 büyüklüğünde deprem olmuş, 9 kişi ölmüştü. 

YILLAR SONRA İLK BÜYÜK DEPREM

Ekvador’da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 233'çıktı. 500’den fazla kişi de yaralandı. Kuzeydeki kıyı kenti Muisne’de Cumartesi yerel saatle 18.58’de meydana gelen deprem büyük yıkıma yol açtı. Guayaquil’de de bir köprünün yıkıldığı bildirildi. Altı kentte olağanüstü hal ilan edilirken, bu bölgelere 10 bin asker sevk edildi. Devlet Başkanı Rafael Correa deprem nedeniyle İtalya ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönme kararı aldı.

Bunun, ülkede onlarca yıldır meydana gelen en şiddetli deprem olduğu belirtiliyor.

Başkent Quito'daki binaların da sallandığı haber veriliyor. Başkentin bazı bölgelerinde elektrik kesilirken bir petrol rafinerisi önlem olarak bir süre kapatıldı. 

Deprem komşu ülke Kolombiya’da da hissedildi. Cali kentinde bir hastane önlem olarak boşaltıldı. Peru’nun kuzey sahillerinde de tsunami alarmı verildi.

Ekvador sismik hareketliliğin yoğun olduğu “Pasifik Ateş Çemberi” adı verilen bir deprem kuşağında yer alıyor.

JAPONYA’DA BİR DEPREM DAHA

Öte yandan Japonya Cuma günü meydana gelen 6.4 şiddetindeki depremin ardından 7.3 ile sarsıldı. Depremde ilk belirlemelere göre en az 26 kişi yaşamını yitirirken, enkaz altında kalanlar olduğu öğrenildi.

Kumamoto kentinde meydana gelen depremin yerin 10 kilometre altında gerçekleştiği duyurulurken, 400 yıllık Kumamoto Kalesi’nde ciddi hasar oluştu.

Euronews’un haberine göre bölgede 170 bin haneye elektrik verilemezken, tünellerde, otoyollarda ve demiryolunda meydana gelen hasarlar nedeniyle ulaşım durdu. Afet bölgesi yakınlarındaki üç nükleer santralin iki sarsıntıdan da etkilenmediği duyuruldu.

Sony ve Honda Motor fabrikaları hasar değerlendirmesi sonrası üretimi durdurdu. Ülkenin güneyindeki bütün spor müsabakaları da iptal edildi.

Japonya’nın güneybatısında Cuma günü meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 9 kişi hayatını kaybetmiş, en az bin kişi yaralanmıştı. (Evrensel)

Editör: Wan Haber