Ardahan'da "Sahabenin Rehberliğinde Kutlu Bir Yürüyüş" programı düzenlendi
İstanbul'da hizmet veren Siyer Araştırmaları Merkezi'nce yapılan '82 İl'de 82 Sahabi' projesinde Ardahan İl Müftülüğünün ev sahipliğini yaptığı program etkili olan soğuklara rağmen yüksek bir katılımla Sahabi sıcaklığı yaşattı. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Program il Müftüsü Galip Akın'ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Akın konuşmasında, ''İnsanların en hayırlıları Sahabedir. Onlar ki imanda öncülük ettiler, Hicrette öncülük ettiler Muhacir oldular, Ensar oldular. Mallarıyla, canlarıyla cihad ettiler. Şahadet şerbetini içtiler. Ulaşabildikleri her yere Allah adını, Peygamber hatırasını götürdüler. Bir daha dönmediler. Allah'ımızın en yüksek rütbesine Efendimizin vesilesiyle nail oldular. Ardahan İlimize de Ermenistan Fetihlerinde Kafkasya da ayak izleri bulunan Rasülullahın sırdaşı Huzeyfe B. Yeman (r.a.)'a nasip oldu. Bu programı hasbi bir şekilde yapan konuşmacı Muhammet Emin Yıldırım beye teşekkür eder, camimize Sahabi hatırasına akın akın gelen asr-ı saadet sevdalılarına da teşekkür ederim'' dedi.
Sahabenin misyonunu anlatan Sinevizyon gösterisinden sonra, konuşmacı Muhammet Emin Yıldırım, Hz. Huzeyfe (r.a) hakkında duygu ve tefekkür yüklü sahneleri cemaate sundu.
(OY-AT-Y)

15.01.2013 11:45:53 TSI

Editör: Wan Haber