Başkale’de, kış mevsiminin çetin geçmesi ilçede su sorununa yol açtı. Belediye ekiplerinin yürüttüğü iki günlük çalışma sonucunda bulunan arıza bugün onarılmaya başlandı.

Başkale Belediyesi Su İşleri Amiri Ali Durmaz, kar altında kaldığı için arızanın bulunmasının biraz zorlaştığını belirtti.

İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki İspiriz Dağı eteklerinde bulunan ana su şebekesinde çıkan arızanın onarımı için çalışma yürüttüklerini söyleyen Durmaz, “Ekiplerle su sorununu çözmek için sabah saat 06.00’da İspiriz bölgesine geldik. Araç yolu olmadığı için yaklaşık 2 saat boyunca yaya yürüyüp arızayı tespit ettik ve onarmaya çalışıyoruz” dedi.

""

Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler ise, onarım çalışmalarını yerinde denetleyerek, “Başkale’ye 10 kilometre uzaklıktaki Suti mıntıkasından gelip Yeni Mahalle’ye verilen su borusunun patlaması nedeniyle iki gündür su sorunu yaşayan vatandaşlarımız için kışın çetin şartlarına rağmen arızanın onarımını yapıyoruz. 2 bin 800 metre yüksekliğinde olan İspiriz Dağı eteklerinde eksi 15 ile 20 derecede yapılan çalışmalar, su birimindeki emekçi arkadaşlarımızı çok zorluyor. Çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halkımızın da su tasarrufuna katkıda bulunmalarını rica ediyorum. Gerek su gerekse de halkımızın diğer ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu konuda halkımızın desteğini talep ediyoruz” söyledi.

""

Editör: Wan Haber