Yunanistan'daki ekonomik kriz nedeniyle yüzme havuzları kapanan Oristiada yüzme kulübü sporcuları Edirne Fatih Sultan Mehmet yüzme havuzunda antrenmanlarına başladılar.
Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'ın, Edirne'ye 20 kilometre uzaklıktaki Orestiada İlçesi'ndeki Orestiada Mireas Yüzme Kulübü, ekonomik kriz nedeniyle yüzme havuzları kapanınca, antrenman yapamadı. Yaklaşık 1 aydan bu yana antrenman yapamayan sporcuların tekrar yüzebilmesi için Orestiada Mireas Yüzme Kulübü Başkanı Odisseas Reçidis, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne, hafta sonları 13.00-15.00 saatleri arasında Edirne'deki Fatih Sultan Mehmet Kapalı Yüzme Havuzu'nda antrenman yapmak istediklerini bildirdi. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, başvuruyu Edirne Valisi Hasan Duruer'e iletti. Vali Duruer, komşu ülkenin bu istediğini kabul ederek antrenman için yüzme havuzunun tahsis edilmesi talimatını verdi.
Dilekçelerine olumlu cevap alan Yunanistanlı yüzücüler bu hafta sonu Edirne'ye gelerek Fatih Sultan Mehmet Kapalı yüzme salonunda antrenmanlara başladılar.
Ekonomik krizle boğuşan ülkenin sporcularına destek verdiklerini belirten Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, "Yunanistan'ın Oristiada kentindeki Oristiada yüzme kulübü kentimizdeki Fatih Sultan Mehmet Yüzme havuzundan yararlanmak istediklerini belirtmişlerdi. Bu süreç devam etti, Valimiz Hasan Duruer'de uygun gördü. Cumartesi ve Pazar günleri gelecekleri söylediler. Dün itibariyle gelerek çalışmalarına başladılar. Biz bu kulübe saat 13.00-15.00 saatleri arasını ücretsiz olarak tahsis ettik. Onların burada faaliyetlerini yapabilmeleri için tüm imkanları seferber ettik. Tabi ki komşu ülkenin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntıların her alanda olduğu gibi sportif alanlara da yansıması üzücü. Türkiye büyük bir ülke olarak onlara yardım elini uzatmış bulunuyor. İnşallah memnun kalırlar bizde mutlu oluruz" dedi.
Yunanlı yüzüceler hafta sonları Edirne'ye gelerek antrenmanlarını yapmaya devam edecek.
(İA-BÇ-S)

13.01.2013 15:37:43 TSI

Editör: Wan Haber