Birikmiş millerle seyahat, ekonomik otel tercihleri, yakın destinasyonlar ve tanıdıkların evleri... Tümü balayınızı ekonomik kılmak için hizmetinizdeler.

İşte 5 adımda ekonomik balayı...

MİLLER YARDIMINIZA KOŞSUN

Uçak bileti aldıkça biriken miller sayesinde alabileceğiniz bedava uçak biletlerini hafife almayın. Balayınıza çıkarken en azından bir bileti birikmiş millerinizi kullanarak alırsanız, gayet karlı bir başlangıç yapmış olursunuz. Millerin yanı sıra, uçak biletinizi erkenden almak da büyük indirimler kazanmanızı sağlar. Balayı yeri ve tarihinizi ne kadar erken belirlerseniz biletinizi de o kadar erken alırsınız..

YAZLIKLARI DEĞERLENDİRİN

Ailenizin, samimi bir dostunuzun ya da kuzeninizin yazlığı mı var? Eğer boşsa, bir haftalık kiralamayı ya da ödünç almayı teklif edin. Ilıman iklimli tenha bir tatil kasabasında harika bir balayı sizi bekliyor olabilir. Kendi evinize döndüğünüzde hem sıcak bir ev ortamında rahat bir balayı geçirmiş olursunuz, hem de çok az para harcamış olursunuz.

KONAKLAMA SEÇENEKLERİ

Konaklama konusunda standartlarınızı birazcık olsun düşürmeyi göze alırsanız karlı çıkarsınız. Konaklayacağınız oteli sadece akşamları kalmak için kullanacağınız için aslında ihtiyacınız olan şey sade bir oda ve eşinizden başka bir şey değildir. Bu yüzden balayında kalacağınız yeri seçerken lükse kaçmayın. Nasıl olsa gezmekten otelde vakit geçirecek zamanınız kalmayacaktır. Daha uygun fiyatlı bir otel seçerek aile ekonomisine büyük miktarda katkıda bulunmuş olursunuz.

ÇOK UZAKLARA GİTMEYE GEREK VAR MI?

Balayı için yurt dışına çıkmak yerine neden yurt içindeki balayı otellerini araştırmayasınız ki? Güzel bir balayı tatilini evinizden çok uzaklara gitmeden, tanıdığınız bir kültür içinde rahatça geçirebilirsiniz böylece. Yurt içinde yapacağınız balayında hem yol hem de konaklama masraflarından ciddi ölçüde tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca vize işlemleri, yurt dışı çıkış harcı vs. gibi gizli harcamalardan da etkilenmezsiniz.

UZMANINA DANIŞIN

Yurt içi otellerinden birinde balayına karar verdiniz. Telefona sarılıp rezervasyon yaptırmadan önce bir tur firmasını aramanızı öneririz. Eğer doğru firmayla çalışıyorsanız, istekleriniz doğrultusunda mümkün olan en ekonomik koşulları size sağlayacağından emin olabilirsiniz...

Kaynak: Dugun.com

Editör: Wan Haber