İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Tasarım bölümü öğrencileri Balçova'yı yeniden tasarlamaya başlıyor. Üniversite ve Belediye arasında imzalanan protokolle kent kısa, orta ve uzun vadede yeni tasarımlara ev sahipliği yapacak.
İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Balçova Belediye, Balçova'nın çehresini güzelleştirmek ve iyileştirmek adına protokol imzaladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya arasında yapılan protokolle kent estetiğinin geliştirilmesi amacıyla Güzel Sanatlar ve Tasarım Bölümleriyle ortak çalışmalar yapılacağı açıklandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'ye örnek olabilecek bir olayı protokole imza attıklarını söyledi. Demirtaş,"Yurtdışında gördüğümüz çok iyi düzenlenmiş meydanlar, sokaklar, caddeleri ülkemizde de yapmak için harekete geçtik. Her şey belli bir süreçte oluyor. AB ülkelerinin avantajları var, çünkü fonlardan yararlanıyorlar. Türkiye artık büyük bir ülke AB fonları olmaksızın bunları yapabilecek güçtedir. Herşey güç ve maddiyat değil, önemli olan bunu en iyi şekilde başarabilmektir. Bu güç Balçova'da var. Çağdaş bir başkanımız görev yapıyor. Her tarafı işlenerek güzel hale gelebilecek Balçova var" dedi.
Ekrem Demirtaş, "Balçova İzmir'in her şeyi olacak. EXPO alanı, sağlık ve kitle turizminin olduğu yer, termal ve üniversitelerin bulunduğu bölge her anlamda güzel olacak ve yeniden planlanacak. Balçova'ya küçük dokunuşlarla acaba neler yapılabilir diye düşündük. Hocalarımız bütün bunları yapacak yetenekte ve hazır.Bu protokol İzmir'e ve Türkiye'ye örnek olacak. Hemen başlıyoruz çalışmaya.Önce tasarım kısmı olacak sonra uygulamaya geçilecek. Üniversite bu konuda her türlü hazırlığı yaptı. Kentsel mobilya ile ilgili öğrencilerimiz güzel örnekler üretiyorlar. Bu üretimler tasarımdan üretim haline gelip kent sokaklarına konacak" dedi.

DESTEK VERİYORUZ
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Ekonomi Üniversitesi ile önemli bir ortaklığa imza attıklarını kaydederek, "Üniversiteler konuşlandıkları kentin değişimine önemli bir katkı sağlar. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin gelişmesi için elimden gelen desteği verdim. Değişim muhakkak temel esastır. Toplumu değiştirmenin ana kaynağı üniversitelerdir. Biz kenti de çağdaşlaştırmak istedik. Burada ciddi bir üniversite var, çok iyi bir bölümü de var. Birlikte kente estetik, fiziki çağdaşlık katmak ve birlikte çalışalım istedik. Öğrencileriniz bize çok destek olacak. Üniversitelerin gelişen ve yeniliğe açık yüzünün kente yansımasından yanayım. Umarım bunu gerçekleştirmenin ilk adımı olacak. Destek veren herkese teşekkür ediyorum "dedi.

ÖĞRENCİLERE KATKI SAĞLAYACAK
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tunçdan Baltacıoğlu da, "Üniversitelerin, üniversite olabilmesi çevreye verdiği ışıkla olur. Öğrencileri eğitmekle her şey tamamlanmaz. Yerel yönetimle ilişki içinde olmalıyız. Bu önemli bir fırsattır üniversitemiz için. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu tür fırsatlar çıktıkça üniversitemiz vazifelerini daha iyi şekilde yerine getirecektir" diye konuştu. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ender Yazgan Bulgun ise İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin toplumsal sorumlulukların bilincinde ulusal anlamda genç tasarımcıları sektöre hazırlamak istediğini kaydederek, öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri bir ortam yaratılacağını ifade etti.
(FS-AH-Y)

29.01.2013 14:03:30 TSI

Editör: Wan Haber