Mersin'de esnaf gezisi yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin cezeryesinin ve dönerin tadına baktı.
Ekonomi Bakanı Çağlayan, esnaf gezisi ve Ekonomi Platformu toplantısına katılmak üzere Mersin'e geldi. Sabah saatlerinde Hastane Caddesi üzerindeki mağazaları tek tek gezen Bakan Çağlayan, öğleden sonrada İstiklal Caddesi üzerinde bulunan mağazaları gezdi. Ziyaret boyunca esnaf ve caddedeki vatandaşlarla sohbet eden Çağlayan, vatandaşlardan gelen istekleri dinledi. Bir şekerci dükkanındaki müşteri ile sohbet eden Çağlayan, oğlunun nikahı için şeker aldığını söyledi. Bakan Çağlayan'ın "şekerler benden olsun" talebi üzerine kadın müşteri, "Ben MHP İl yöneticisiyim. Beni bununla kandıramazsınız. Ama istiyorsanız düğünümüze gelebilirsiniz. Gelemezseniz de bir çiçek gönderebilirsiniz. Sizi eskiden beri tanıyoruz ve seviyoruz" dedi. Bakan Çağlayan ise "Düğüne gelmek isterdim ama işlerimden dolayı gelemeyeceğim ama mutlaka çiçek göndereceğim. Ben hangi partili olduğunuzu bilmiyordum ama fark etmez. Sen hangi partiden olursan ol ben seni o şekilde severim. Hiç fark etmez" diye konuştu.

BAKAN ÇAĞLAYAN'DAN BASIN MENSUPLARINA CEZERYE İKRAMI
Daha sonra cezerye, döner, kuruyemiş ve meyvesuyu satan dükkanları ziyaret eden Çağlayan, buralarda kendisine sunulan cezerye, döner ve avakado suyu ikramlarını geri çevirmedi. Çağlayan, cezeryeci dükkanındaki ziyaretinde ayrıca kendisini takip eden basın mensuplarına da cezerye ikram etti.
Çağlayan daha sonra esnaf gezisine tamamlayarak Ekonomi Platformu toplantısına katılmak üzere Akdeniz İhracatçı Birlikleri'ne (AKİB) gitti.
(KRY-AKL-Y)

21.01.2013 17:29:51 TSI

Editör: Wan Haber