Malatya'da bir esnaf, ekmek israfının önüne geçilmesi için Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya destek verip afiş bastırdı.
Tecde Mahallesi esnafından Ali Yiğit, ekmek israfının önüne geçmek için afiş hazırladıklarını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Ocak 2013 tarihinde başlatmış olduğu ekmek israfını önleme kampanyasına destek verdiklerini ifade eden Yiğit, ''Tüketeceğin kadar ekmek al'', ''Ekmeğini bayatlatma'', ''Ekmek nimettir, çöpe atma'' sloganı ile hazırladıkları afişleri dükkanlara, minibüslere, halkın kolaylıkla görebileceği yerlere asarak bir nebze de olsa ekmek israfının önüne geçmek istediklerini söyledi.
"Ekmek israfının rakamları korkutucu boyutta. Bir yılda 2 milyar 100 milyon adet ekmek çöpe atılmaktadır. Çöpe atılan ekmeğin parasal değeri ise 1,5 milyar TL'dir. Çöpe atılan ekmek parası ile 80 hastane 500 okul inşa edilebiliyor" diyen Ali Yiğit, sözlerini şöyle tamamladı:
"Valilik, Belediye Başkanlığı, ESOB ve STK'ların bir araya gelerek ekmek israfını önleyici broşürler ve afişler ile vatandaşı bilinçlendirmeli. Fert olarak Tecde Mahallesi'nde başlatmış olduğum uygulamanın Malatya geneline yayılması gerekmektedir. Özellikle bayat ekmeklerin toplanması için belediyenin acilen bir çözüm bulması, bayat ekmek toplama kutuları için gerekli çalışmanın yapılmasını bekliyoruz."
(NA-Y)

19.02.2013 17:13:44 TSI

Editör: Wan Haber