Toprak Malları Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO) tarafından başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katkı sunduğu "Ekmek İsrafını Önleme" kampanyasına Kırıkkale belediyesi de destek verecek.
Belediye Başkanı Veli Korkmaz ana hedefi ekmeğin üretim ve tüketim aşamalarında israfın önlenmesi ile bayat ekmeğin değerlendirilmesi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi olan kampanyaya destek olacaklarını ve bu konuda bir dizi çalışma gerçekleştireceklerini aktardı.
Belediye tarafından hazırlanacak olan ilgili afişlerin, kamuya açık alanlarda billboardlara, otobüslere, üst ve alt geçitler olmak üzere belirli noktalara asılacağını kaydeden Korkmaz, yine kurumun resmi sitesi olan www.kirikkale.bel.tr adresinde ilgili bağlantı linkinin dikkat edilecek bir alana yerleştirildiğini ve bu konuda halkın bilinçlenmesi adına çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Başkan Korkmaz, "Bu Projeyle ülkemizde 1 yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar lira. Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir, 500 km yol ve onlarca köprü yapılabilir" diyerek kampanyaya herkesin destek vermesini istedi.
(VY-BÖ)

31.01.2013 13:27:23 TSI

Editör: Wan Haber