Kastamonu'da il genelinde kaçak avlanan 13 kişiye para cezası uygulandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü ekipleri, Av Koruma ve Kontrol ekiplerince yapılan denetimler sırasında kaçak avlandığı tespit edilen 13 kaçak avcıya yasal işlem yapılarak, toplam 8 bin TL idari yaptırım cezası uyguladı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğüne bağlık 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü ekipleri, usulsüz avlananlar ve yaban hayvanlarının yasa dışı yollarla ticaretini yapanlarla mücadelesi kapsamında il genelinde kaçak avcılara göz açtırmıyor.
Kastamonu'da özellikle kaçak ve belgesiz avcılığın önüne geçilmesi için Orman ve Su İşleri (Doğa Koruma ve Milli Parklar) Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri artarak devam ediyor. Ekipler, Şubat ayı içersinde av koruma kontrol çalışmalarında kaçak avlandığı tespit edilen 13 kişi hakkında toplam 8 bin TL idari para cezası uyguladı. Ekipler, kış ayının gelmesiyle birlikte denetimlerini artırarak, kaçak ve usulsüz avcılığın önüne geçmek için gece gündüz demeden bütün imkanlarını seferber etti.
Kaçak avcılığı önlemek için tedbir ve kontrollerin daha da artarak devam edeceği öğrenildi.
(Vİ-OA-Y)

15.02.2013 13:02:18 TSI

Editör: Wan Haber