Ege Bölgesi'nde kurulmuş 49 Karadeniz derneğinin üst örgütü olan Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF), Konak Belediyesi ile birlikte düzenleyeceği 'Hamsi Şöleni' ile İzmirlileri hamsiye doyuracak.
2005 yılında Ege Bölgesi'nde 35 Karadeniz derneğinin birleşmesiyle kurulan EKAF, Konak Belediyesi ile birlikte bu sene 4. Hamsi Şöleni'ni düzenliyor. EKAF Genel Başkanı Aydın Özyar, şölenle tüm İzmirlileri hamsiye doyuracaklarını söyleyerek, "Federasyonumuzun kuruluş amacı, doğduğu yerden doyduğu yere gelen hemşehrilerimizin sorunlarıyla ilgilenmek, Ege kültürü ile Karadeniz kültürünün kaynaşmasını sağlamak ve Karadeniz kültürünü Ege'de tanıtmaktır. Bu sene 4.'cüsünü düzenleyeceğimiz Hamsi Şöleni'nde 10 bin ton hamsi pişirilecek ve 50 bine yakın kişinin de katılımını bekliyoruz. Geçen sene bu rakam 40 bin kişiydi. Sağanak yağış ve herhangi bir aksilik olmazsa şölenimiz ertelenmeyecektir. Ayrıca şölende Karadeniz Bölgesi'nin tanıtılması için derneklerimize 55 tane stant açacağız. Hamsi Şöleni etkinliğimizde bize maddi, manevi destek veren ve fahri üyemiz olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a da teşekkür ediyoruz" dedi.
Ege Bölgesi'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olan EKAF'ın düzenlediği Hamsi Şöleni, 3 Şubat Pazar günü İnciraltı mesire yerinde saat 12.00-18.00 arasında gerçekleştirilecek.
(EA-CC-Y)

31.01.2013 13:28:04 TSI

Editör: Wan Haber