Adana'da özel bir şirkette satış müdürü olarak görev yapan bir kişi alkollü araç kullandığı gerekçesiyle ehliyetine 2 yıl el konulunca kendisine şoför tutmak zorunda kaldı.
Özel bir şirkette satış müdürü olan Mustafa Kırgıl (48) yaklaşık 4 ay önce gece saat 00.00'dan sonra Baraj Yolu'ndan giderken trafik polislerinin uygulamasına takıldı. Trafik polisleri Kırgıl'ı durdurarak alkol testi yapmak istedi. Kırgıl önce test yaptırmak istemedi ancak daha sonra yaptırdığı alkol testinde iddiaya göre 75 promil alkollü çıktı. Bunun üzerine Kırgıl alkollü olmadığını ileri sürerek itiraz etti. Polisler, Kırgıl'a kan testi yaptırabileceğini söyledi. Polis Kırgıl'ı Çukorova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürerek kan tahlili yaptırmak istedi. Ancak Kırgıl burada da kan testi yaptırmadı.
Polisler de hastaneden ayrılarak uygulamada yapılan test üzerinden 75 promil alkollü olduğu gerekçesiyle Mustafa Kırgıl'a 800 TL para cezası ve 2 yıl ehliyetine el koyma cezası verdi.
Bu nedenle satış müdürü olan ve sürekli otomobil kullanan Kırgıl, mağduriyetini gidermek için bir şoför tutarak işe gedip gelmeye başladı.
Mustafa Kırgıl normalde alkol kullandığını ancak o gece alkol almadığını ileri sürerek, "Benim işim sürekli otomobil ile. Satış müdürü olduğum için sürekli otomobil kullanıyorum. Sadece şehir içi değil, sürekli şehir dışına çıkıyorum. Ehliyetime 2 yıl el konulduğu için çok mağdurum bu nedenle arkadaşlarımdan gönüllü olanları hergün şoför yapıyorum. Bu işin içinden başka türlü çıkmam mümkün değil. Mahkemeye başvurdum ama karar benim aleyhime çıktı" dedi.
Kırgıl'ın arkadaşı Yavuz Cenit ise arkadaşının ehliyetine el konulduğu için mağdur olduğunu bu nedenle çağırdığı zaman gelip ona şoförlük yaptığını sadece kendisinin değil diğer arkadaşlarından da müsait olanların Kırgıl'a şoförlük yaptığını söyledi.
Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise şahsın yapılan alkol testinde 75 promil alkollü olduğu için para ve sürücü belgesine el konulma cezası verildiğini bildirdi.
(FKE-ÖK-Y)

05.02.2013 09:19:40 TSI

Editör: Wan Haber