ANTALYA - Antalyalılar, Hz. Ali Camii'nde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) Ehl-i Beyti için toplandı. Hz. Ali, Hz. Fatıma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'den oluşan Peygamberimizin Ehlibeyti için İlahiyatçı Yazar Mevlüt Bulkaz, "Kur'an-ı yaşayan, sünnetti hayatına tatbik etmeye çalışan Peygamber torunlarını sevmek vaciptir." dedi.

Hasan-Fatma Şahin Vakfı'nın Hz. Ali Camii yönetimi ile birlikte düzenlediği programda 'Ehl-i Bey Sevgisi' işlendi. Programda özellikle de Hz. Hüseyin için mevlit okutulduğunu söyleyen Vakıf Başkanı Mustafa Aksakal, Ehl-i Beyt sevgisinin ortak değer olduğunu vurguladı. "Bu ülkede insanların ortak paydaları var, biz de insanları bu ortak paydada bir araya getirmek istiyoruz." diyen Aksakal, Ehl- Beyt sevgisini canlı tutmak istediklerini dile getirdi. Ehl-i Beyt sevgisinin ortak hüzünleri olduğunu kaydeden Aksakal, "Bugün bizim amacımız bu ortak hüznü paylaşmaktır. Burada Ehl-i Beyti anarken, en büyük dileğimiz bu acı gibi yeni acıların yaşanmamasıdır. Kerbela hadisesinden sadece Müslümanlar değil tüm insanlar ibret almalı. Sevgi, kardeşlik, muhabbet gibi duygular zayıflarsa, bizi bir araya getiren değerler aşınırsa, ortaya neler çıkacağını gösteren ibretlik bir hadisedir bu Kerbela." diye konuştu. İnsanları o hadiseye götüren kinden, nefretten, düşmanlıktan uzak durulması gerektiğini söyleyen Aksakal, vakıflarının da bu amaç doğrultusunda kurulduğunu belirtti.

Okunan mevlidin ardından konuşan ilahiyatçı yazar Mevlüt Bulkaz da, Ehl-i Beyt sevgisini 'olmazsa olmaz' diye nitelendirdi. Bulkaz, "Peygamberimiz buyuruyor ki; 'Her kim benim Ehlibeytimi severse beni sevmiş olur, her kim Fatıma'mı severse beni sevmiş olur, beni seven de Allah'ı sevmiş olur diyor.' Onun için Hz. Muhammed'i (sav) peygamber bilenler, Rabbimizi ilah diye tanıyanlar, Hz. Muhammed'i(sav) sevdikleri gibi O'ndan dolayı O'nun Ehl-i Beyt'ini, O'ndan dolayı O'nun aile efratlarını, O'ndan dolayı torunlarını severler." ifadelerini kullandı.

Ehl- Beyti sevmenin imanın gereği olduğuna işaret eden Bulkaz, şöyle devam etti: "Kur'an-ı yaşayan, sünnetti hayatına tatbik etmeye çalışan Peygamber torunlarını sevmek vaciptir. Peygamber torunları Hasan ve Hüseyin-i silsileden gelen seyit ve şerifleri Kur'an ve sünneti ihya etmeye çalıştıkları müddetçe sevmek vaciptir."

Programa katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Kerbela hadisesinde Hz. Hüseyin'in şehit edilmesini en önemli hüzün tablosu olarak nitelendirdi. Tütüncü, "İşte bugün hep birlikte ehlibeytin en önemli şahsiyetlerinden olan Hz. Hüseyin'i anmak için burada toplandık. Bu program milletimizin birlik ve beraberliğine de vesile olsun inşallah." dedi.
Kur'an-ı Kerim'in okunduğu, ilahilerin söylendiği mevlit programın ardından, vatandaşlara aşure ve karanfil dağıtıldı. CİHAN

Editör: Wan Haber