GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Zirve Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mutlu Yarınlar Eğitim, Gençlik ve Kültür Derneği tarafından hayata geçirilen 'Eğlenerek Öğreniyorum, Hayata Hazırlanıyorum' projesi büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında, 2 gün boyunca 12 yaş üzeri liseli öğrenciler, rekabet unsuru olmadan takım halinde çalışmayı öğreniyor. Öğrenciler tırmanma, dengede durma gibi aktiviteleri gerçekleştiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, 60 öğrenci, 2 gün boyunca uzmanlar eşliğinde dağcılık konusunda çeşitli oyunlar gerçekleştiriyor. Projenin, özellikle gelecek nesiller için planlanmış olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, "Amacımız, çocuklarımızın takım olarak hareket etmesini sağlamak, kardeşlik duygusunu yaşatmak ve onlara yaşayamadıkları bir takım duyguları yaşatmak istedik. Gaziantep'in kırsal kesimlerinde maddi durumu kısıtlı ve derslerinde başarılı lise öğrencilerine özgüven, birliktelik, kardeşlik, saygı, liderlik, paylaşım duygularını kazandırmayı hedefledik." dedi.

Özçörekçi, 13 farklı aktivite ve yaklaşık 25 farklı oyun imkanı sunduklarını belirtti. Şu ana kadar burada 3 bin öğrencinin eğitim aldığını ve gelecek yıl içerisinde 10 bin çocuğa eğitim vermeyi hedeflediklerini kaydeden Özçörekçi, "Burası, ağaçların arasında yemyeşil bir kamp alanı. Çocukları kentin trafiğinden, gürültüsünden uzaklaştırarak, kendilerini dinleyebilecekleri bir yer burası. Öğrenciler, hem eğlenerek öğreniyorlar hem de öğrendiklerini hayata uygulama şansı buluyor. Burada çok mutluyuz, çünkü bizler de yaşayarak öğreniyoruz." diye konuştu.

Lise öğrencilerinde farkındalık oluşturmak üzere bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Özçörekçi, şunları kaydetti: "Öğrencilere başarı, özgüven duygularını aşılamak, onların hayatlarında bir nebze de olsa farkındalık oluşturmak, takım çalışmasını öğretmek için yaptığımız bir projedir. Yaklaşık 50 liseyle birlikte çalışıyoruz ve her hafta liselerden 60 öğrenci geliyor. Haftanın 2 günü, gelen bir okulun öğrencilerine eğitim veriyoruz. Ve tamamen profesyonel ekiplerle çalışarak hiçbir tehlikeye meydan vermiyoruz."

Emine Konukoğlu Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yücel İnce, projenin kendileri için çok yararlı olduğunu ve bu sayede kendine özgüven geldiğini, takım halinde birlikte hareket etmeyi öğrendiklerini ifade etti. 11. Sınıf öğrencisi Adem Kartal isimli öğrenci ise şunları söyledi: "Değişik oyunlar oynayarak, daha önce yapma şansı bulamadığım maceraları gerçekleştirdim. Halatın üzerinde yürüdüm, denge tahtasında durdum ve kendime güvenim yerine geldi. Korkularımla yüzleştim. Çok güzeldi."

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, projenin yürütülmesine katkıda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zirve Üniversitesi ve Mutlu Yarınlar Eğitim, Gençlik ve Kültür Derneği'ne teşekkür etti.



CİHAN

Editör: Wan Haber