Adapazarı Belediyesi ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi İktisadi İşletmesi arasında, "İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik Sistemine İlişkin İşbirliği Protokolü" yapıldı.
İmar Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği 1 Ocak 2012'den itibaren şantiyelerde yetki belgesi olmayan usta çalıştırılmasının yasaklanması nedeniyle inşaat işçilerinin belgelenmesi için Adapazarı Belediyesi ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) arasında protokol yapıldı. Yapılan protokolle "Yeterlilik Belgesi" almak isteyenler 12 Aralık'tan itibaren Adapazarı Belediyesine müracaat edebilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, yeni düzenlemeyle inşaat sektöründeki tüm çalışanların eğitim sertifikası alması şartı getirildiğini belirterek, "2012 yılına kadar belge zorunluluğu yoktu. Ancak 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren artık inşaatlarda belgesiz işçi çalışmayacak. 2015 yılında bu belgesi olmayan çalışamayacak.Bizde belediye olarak bu sürece katkı sağlamak istedik.İnsanlar bir işi bilmiş olsa da bir bilen tarafından eğitim alması ona çok büyük katkı sağlayacaktır.Civar il ve ilçelerden de gelecek müracaatlara da kapımız açıktır" dedi.
İNTES Başkanı Mehmet Şükrü Koçoğlu, 2 sene içinde hiç kimsenin sertifikasız olmaması gerektiğine dikkat çekerek "Kanuni zorunlulukla inşaat sektöründeki tüm çalışanların eğitim sertifikası alması şartı getirildi. Şantiyeye gidecek insana her şeyi öğretmek lazım.Sektörün iyi seviyede olması bizim yurt dışındaki başarımızı da etkiler.Adapazarı Belediyesi uygulamalı eğitimlerimiz için bize yer de tahsis etti.Eğitimlerimizi burada yapacağız. Başkan Dişli'ye sektöre karşı gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.
(RKO-UU)

05.12.2012 16:09:40 TSI

Editör: Wan Haber