Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, donanımlı ekibi ve vatandaşlara verdiği eğitimlerle yangın sayısını önemli ölçüde azalttı.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, 2010 yılında fabrika, işyeri, kamu binası ve mesken olmak üzere toplam 941 adet binada yangın çıktığını, 2011 yılında bu rakamın 850'ye, 2012 yılında ise 795'ye düştüğünü söyledi. 3 yıl öncesine kıyasla bina ve işyeri yangın çıkışında ciddi azalma olduğunu kaydeden Doğan, Bursa'nın yoğun göç alan bir il olduğunu hatırlatarak, "Bursa'da nüfus ve bina sayısı sürekli artmasına rağmen yangınların azaldığına şahit olduk. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Önlem Şube Müdürlüğü'ne bağlı teknik ve önlem hizmeti veren ekibimiz, binaları proje sürecinden itibaren kontrol ederek, gereken düzenlemelerin yapılmasını sağlıyor" dedi.
Projelerin binaların yangınlardan korunması hakkında yönetmeliğe göre incelendiğini belirten Doğan, öngörülen şartlara uygun olması halinde projeye 'ön olur uygun görüşü' verildiğini, yine proje sürecinde olur verilen binaların, iskan aşamasında tekrar yerinde incelenip uygunsa 'yapı kullanma itfaiye uygun görüşü verilebildiğini ifade etti. Doğan, işyerlerine de, ruhsat yönetmeliğine göre binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelikteki öngörülen şartlara uygun hale getirildikten sonra itfaiye raporu verildiğine dikkati çekti.
Vatandaşlara taviz vermeden yaşadıkları mekanlarla ilgili tedbir aldırdıklarını anlatan Doğan, "Uzman ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler, vatandaşlara verilen temel yangın eğitimleri, BUSKİ abonelerine dağıtılan broşürler, konferanslar, itfaiye personeline verilen eğitimler, teşkilatımızın istasyon, araç, gereç ve personel sayısı ile teknik gücünün artırılması sayesinde yangınlar azaldı" diye konuştu.
Yapılan çalışmaların meyvelerini verdiğine işaret eden Doğan, bu durumun yangın sayısının azalmasına sebep olduğunu anlattı.
(MŞ)

28.01.2013 12:16:25 TSI

Editör: Wan Haber