Van’da yaşayan Halime Taşdemir, yaklaşık 4 yıl önce ailevi problemler nedeniyle evinden ayrıldı. 2009 yılından beri Çocuk Esirgeme Yurdu’nda kalan Taşdemir, buradan ayrılıp bir arkadaşının evine sığındı. Hem okuyabilmek hem de kendi ayakları üzerinde kalabilmek için iş aramaya başlayan Taşdemir, son çare olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile görüşmek umuduyla Ankara’nın yolunu tuttu.

Burada Bakan Şahin’in danışmanı Ahmet Barbaros ile görüştüğünü ve söz aldığını belirten Taşdemir, “Kendisine sıkıntımı izah ettim. Bana Van’da iş, ev ve okuyabilmem için dershane ayarlayacağını söyleyerek beni tekrar Van’a yolladı ancak aradan 6 ay geçmesine rağmen bir haber alamadım” iddiasında bulundu.

Sıkıntısını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirdiğini de ekleyen Taşdemir, “Burada yetkililer bana asgari ücretle çalışabileceğim bir iş ayarlayacaklarını söylediler fakat aradan geçen zamana rağmen şu ana kadar olumlu bir haber alamadım. İlkokul mezunuyum. Eğitimime devam etmek ve geçimimi sağlayabilmek için bir iş istiyorum” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürü Şinasi Erol ise, ellerinden gelen yardımı yaptıklarını belirterek, “Biz Taşdemir’e yardımcı olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bunun için İş-Kur’a bildirdik. Şu anda oradan gelecek olumlu cevabı bekliyoruz. Konunun takipçisiyiz” dedi.

Editör: Wan Haber