-Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, okul çevresinde eğitimi engelleyici davranışta bulunan 3 kişiye 507 lira para cezası kesildiğini söyledi.

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, okul güvenliği konusunda yapılan kontroller hakkında bilgi verdi. Emniyet Müdürü Mehmet Or, okul içi ve çevresinde şiddet ve suçla mücadele önemli mesafele raldıklarını belirterek," Okul yönetimi, aileler, öğrenciler ve polis arasında işbirliği sağlamak, suçu oluşmadan önlemek, suç korkusunu azaltıp daha verimli öğrenim ortamı sağlamak amacıyla Güvenli okul projesi kapsamında çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Personelimiz, Okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerle birlikte çalışmak suretiyle gençlerimizin ihtiyaç duyduğu tüm konularda yardımcı olmak, okulun güvenliğini sağlamak ve okula dışarıdan müdahaleleri engellemek, öğrencilere sigara, alkol, uyuşturucu madde tedarik edilmesini önleyici tedbirleri almaktadır" diye konuştu.

Okul güvenliğine ilişkin yapılan denetimler, bilgilendirme çalışmaları kapsamında 31 Aralık 2012 ve 4 Ocak 2013 tarihleri arasında 85 açılması izne bağlı işletmenin denetlendiğini kaydeden Or, "Kontrollerde 4 Playstation oyun salonuna Valilik kararı gereğince 18 yaşından küçük çocuk almaktan 728 lira, bir internet kafeye internet toplu kullanım yönetmeliği gereğince 12 yaşından küçük çocuk almaktan 923 lira ceza uygulandı. Bir internet kafeye ruhsatsız faaliyet göstermekten işlem yapıldı. Bıçakla yaralanma olayına karışan 18 yaşından küçük çocuğun ifadesiyle ilde faaliyet gösteren bir restaurant içerisinde alkol aldığı bilgisi üzerine işletme hakkında 18 yaşından küçük çocuk almaktan Belediye Başkanlığına bildirimde bulunuldu. Okul çevresinde risk taşıyan şüpheli şahıslara karşı yapılan çalışmalarda 63 şahsın GBT sorgulaması yapıldı, 3 şahsa okul çevresinde eğitimi engelleyici davranıştan 507 lira İdari yaptırım uygulandı. Okullarda öğrencilere yönelik 13 defa, velilere bilgilendirici eğitim faaliyetlerinde bulunuldu, 232 adet broşür dağıtıldı. Sağlıklı bir eğitim ortamının temel unsurları olan öğretmen, öğrenci, veli ve güvenlik işbirliğinin sağlanması ile birlikte mümkündür. Isparta İl Emniyet Müdürlüğü olarak İlimizi En Güvenli Eğitim Kenti yapmak amacıyla çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir" şeklinde konuştu.
(FK-İA-İA-Y)

10.01.2013 18:01:21 TSI

Editör: Wan Haber