Mamak Belediyesi bilgi evleri, 'sınıf annesi' uygulamasını başlattı. 'Sınıf anneleri', ailelere çocuklarının durumları hakkında sürekli bilgi verecek.
Öğrenci, bilgi evi ve aile arasındaki iletişimi en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen bilgi evlerinin yeni uygulaması için yaklaşık 150 sınıf annesi seçildi. Öğrenci, veli ve bilgi evi arasında yürütülen ortak çalışmalarla aileler, çocuklarının durumları hakkında sürekli olarak bilgilendiriliyor. Yeni başlatılan sınıf annesi uygulamasıyla birlikte bilgi evi öğretmenleri düzenli olarak ailelerin evlerine ziyaretlerde bulunacak. Öğrencilere sınıf ortamında ev sıcaklığını yaşatmayı da hedefleyen sınıf anneleri çocukların her türlü sorununa bir anne sıcaklığıyla yaklaşacak. Düzenlenen haftalık toplantılar sayesinde veli ve öğrenci arasında ki iletişin en üst seviyeye çıkacak.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Tamamen gönüllülük esasına dayanan sınıf anneleri uygulaması bilgi evi öğrencileri için son derece faydalı olacağını düşünüyorum. İçerisine ailenin de dahil olduğu bir eğitim sisteminde çocukların başarılarının daha da artacağı muhakkak. Bu manada yeni başlayan sınıf annesi uygulamasında gönüllü olarak görev alan bütün sınıf annelerine başarılar diliyorum" dedi.
Bilgi evlerinin her sınıfı için ayrı ayrı belirlenen sınıf anneleri düzenli olarak aile ziyaretlerinin yanı sıra yapılacak kültürel organizasyonlarda da aktif olarak görev alacak. Sınıf annesi uygulaması, veliler arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı.
(BK-YHY-Y)

31.01.2013 10:26:40 TSI

Editör: Wan Haber