Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Ayvacık ilçesinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 2. dönemi açılış programında yaptığı konuşmada, 99 bin 808 öğrenciye okul sütü dağıtılacağını belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 2. döneminin başlaması münasebeti ile Ayvacık ilçesindeki okullarda temaslarda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora'ya Müdür Yardımcıları Tahsin Nas ve Muharrem Aykan da eşlik etti. Cora, ilk olarak Ayvacık ilçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Köse'yi makamında ziyaret ederek Ayvacık ilçesindeki eğitim verilerini değerlendirdi.
Ayvacık Çok Programlı Lisesi'nde düzenlenen 2. yarıyıl açılış programına katılan Cora, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. "Karne sadece öğrencinin değil hepimizin görünümü" diyen Cora, "Hepimiz başarı olduğunda nasıl gururlanıyor ve mutlu oluyorsak, ortada bir başarısızlık durumu varsa şapkamızı önümüze koyup düşünmeliyiz. Aileler 1. dönemi değerlendirmek için aile içinde toplantı yapsınlar. Hem ailedeki hem okuldaki problemleri tartışsınlar. 2. yarıyılın öğrencilerimize tüm eğitim çalışanlarına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Samsun'da Okul Sütü Programı kapsamında 99 bin 808 öğrenciye okul sütü dağıtımı yapılacağını müjdeleyen Cora, "Okul Sütü Programı kapsamında özel okullar dahil ana sınıfları ve ilkokul öğrencilerine uzun ömürlü içme sütü dağıtarak çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesini ve süt tüketim alışkanlığı kazanmalarını sağlayacağız. Özel okullar, ana sınıfı ile 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine 2012-2013 eğitim-öğretim yılının 2. döneminde pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde 200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtımı yapılacaktır" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, açılış töreninden sonra öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ayvacık Çok Programlı Lisesi'ndeki programdan sonra sıra ile Ayvacık Anadolu Lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu ve Ayvacık Anaokulu'nda da temaslarda bulunan Cora, sınıfları gezerek ders gören öğrencileri de ziyaret etti.
(OB-SLH-Y)

11.02.2013 17:28:11 TSI

Editör: Wan Haber